greške KOJE svi radimo

Ovih šest stvari nikad ne biste trebali držati na radnoj ploči u kuhinji

14.10.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Kuhinja je dio doma u kojem provodimo najviše vremena, a radna ploča je njem središnji dio

Ako ste i vi među onima koji imaju naviku sve odlagati na radnu ploču u kuhinji, vrijeme je za reorganizaciju koja će pomoći da cijela prostorija izgleda ljepše i urednije. Stvari koje nisu odložene na svoja mjesta stvaraju kaos u kuhinji i daju dojam neurednosti i prenatrpanosti.

Evo kojih šest stvari nikad ne biste smjeli držati na radnoj ploči:

1. Pribor za kuhanje

Skladištenje posuda na pultu možda vam se čini odličnom idejom sve dok ne krenete čistiti i shvatite da je pult prekriven ljepljivim slojem prašine i masti. Zato svakako posuđe odložite na police ili u ladicu koja je blizu štednjaka kako biste mogli izvaditi samo ono što vam treba.

2. Noževi

Blokovi noževa obično su vrlo nezgrapni i imaju velike držače. Osim toga, ovakav način držanja ih otupljuje, stoga je puno bolja ideja pronaći prostor u ladici za njih.

3. Šalice

Ni ne sumnjamo kako je veselo 'stablo' za odlaganje šalica izgledalo cool u trgovini, ali u stvarnosti to baš i nije dobra ideja. Ovako izložene šalice samo skupljaju prašinu, pa ćete ih morati stalno ispirati. Pa ako nemate prostora u ormaru, razmislite o tome da svoje šalice objesite na kuke, bilo unutar ormarića ili s donje strane.

4. Daske za rezanje

Daske za rezanje uvijek pospremite u ormariće ili ladicu kako bi radna ploča izgledala urednije. Sortirnica za tave smještena unutar ormarića je izvrsno rješenje za skladištenje onih stvari koje ne želimo vidjeti na radnoj ploči.

5. Posude za skladištenje

Posude za brašno, šećer ili stol stavite u ormar ili u smočnicu, a nikako na pult. Uštedite prostor na radnoj površini kako bi funkcionirala kao prostor za kuhanje, a sve što nije neophodno maknite u ormare ili police. Ovako ćete smanjiti i neizbježno prljanje posuda.

6. Boce za ulje

Da, želimo ih nadohvat ruke za kuhanje, ali izgledaju neuredno. Osim toga, što je manje ulja izloženo svjetlu, to će dulje trajati.

Savjeti za kraj:

Na radnoj ploči u kuhinji najbolje je držati male uređaje koji se svakodnevno koriste, poput sokovnika, aparata za kavu, blendera... Ako ih morate stalno uzimati i vraćati, to može poprilično zakomplicirati život, zar ne? Osim toga, na ovaj način nećete stalno imati zatrpane police i izbjeći ćete kopanje po ormarima kad vam baš nešto zatreba.

Treba podsjetiti i da na radnu ploču nikad ne treba stavljati posude koje iznosimo iz pećnice jer tave i lonci dosežu visoke temperature, što je može oštetiti, pa uvijek koristite podložak. Nikada nemojte stavljati vruće posude na vlažnu ili mokru radnu ploču, a iako je njena površina vrlo čvrsta i otporna, nikada nemojte izravno na njoj koristiti oštre noževe ili druge oštre predmete.