Ako ste u stisci s vremenom ili vam se ne da dugo biti u kuhinji, brze i ukusne quesadille odličan su brzi obrok oko kojeg nema puno posla
Ljubiteljima meksičke kuhinje dobro su poznate quesadille.
Riječ je o pšeničnim ili kukuruznima tortiljama presavijenima i punjenima sirom i drugim namirnicama.
U Meksiku ih poslužuju i s komadićima piletine, sirom, mljevenim mesom ili povrćem uz dodatak slasnih umaka.
Sastojci:
4 pšenične tortilje
2 crvene paprike
3 mladog luka
1 avokado
150 g konzervirani kukuruz
listovi korijandera
200 g nasjeckani cheddar sira
1 žlica čilija u prahu
Priprema:
Paprici uklonite peteljku i sjemenke te ih narežite na kvadrate. Ogulite i nasjeckajte luk. Uklonite kožicu i košticu avokada i nasjeckajte pulpu i zatim ocijedite zrna kukuruza.
Listove korijandera grubo nasjeckajte, a na radnu površinu stavite tortilje i na njih rasporedite polovicu naribanog sira.
Na vrh stavite malo papra, zrna kukuruza, nasjeckani avokado i polovicu korijandera te pospite ostatkom sira.
Presavijte tortilje i zapecite ih 4 do 5 minuta sa svake strane, dok se sir ne počne topiti.
Nakon toga, prepolovite quesadille, rasporedite ih po tanjurima, pospite čilijem u prahu i ukrasite ostatkom korijandera. I dobar tek!