NA AMERIČKI NAČIN

Ovo je jedan malo drugačiji cheesecake

05.12.2013 u 08:53

Bionic
Reading

Biskvitnim tijestom i čokoladnom glazurom, ovaj se cheesecake razlikuje od drugih

Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u detalje objašnjene recepte možete pronaći na njezinoj stranici ljiljananieder.com i na Facebooku

Potrebni sastojci:



Tijesto:

12,5 dag maslaca

22,5 dag brašna

1 žličica praška za pecivo

10 dag šećera

1 vrećica vanilin šećera

2 dag kakao praha

Krema:

3 jaja

12,5 – 15 dag šećera

1 vrećica vanilin šećer

30 dag sirnog namaza (26% masnoće)

25 dag svježeg sira

5 žlica slatkog vrhnja

3 dag gustina



Glazura:

30 dag čokolade za kuhanje

2 dl slatkog vrhnja

2,5 dag maslaca

Priprema

Dno kalupa za tortu (26 cm) namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama. Pećnicu zagrijati na 180°C.



Za tijesto: maslac na laganoj vatri rastopiti i ohladiti. Brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i kakao izmiješati. Mješavini brašna dodati ohlađeni maslac i mikserom izmiješati (tijesto izgleda kao mrvice).Tijesto - mrvice raspodijeliti u kalupu i žlicom lagano ispritiskati.



Za kremu:
jaja, šećer i vanilin šećer kremasto izmiješati. Sirni namaz, svježi sir, slatko vrhnje i gustin dodati smjesi od jaja i izmiješati. Kremu izliti na tijesto, izravnati i peći 45 - 50 minuta (u toku pečenja po potrebi prekriti papirom za pečenje). Zatim izvaditi iz pećnice i ostaviti u kalupu da se potpuno ohladi. Tada nožem oprezno odvojiti od obruča kalupa i prebaciti na tanjur za tortu.



Za glazuru:
čokoladu narezati i zajedno sa slatkim vrhnjem i maslacem na laganoj vatri rastopiti, neprestano miješajući. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se hladi oko 15 minuta. Tortu premazati glazurom i ostaviti preko noći u hladnjaku.

Recept iz knjige 'Slatka fantazija'