ZA PRSTE POLIZATI

Ovo je jedini recept koji će vam trebati: Napravite najsavršenije rolice od pistacije

09.11.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Vjerojatno nikada, kao sada, pistacija nije bila toliko popularna i poželjna, zbog čega je kuhari, ali i slastičari, ubacuju u sve svoje provjerene recepte i, barem za sada, u niti jednoj kombinaciji nisu pogriješili. Nama su za oko zapele popularne rolice, koje inače jedemo najčešće sa cimetom, no ovoga je puta taj popularni začin zamijenila pistacija

Meke i ukusne rolice sa cimetom za mnoge su jedna od najomiljenijih slastica, osobito u jesenske i zimske dane, no tko kaže da uvijek baš taj začin mora igrati glavu ulogu u ovim rolicama? Tražeći sa čime bi mogli zamijeniti glavnu zvijezdu rješenje smo pronašli u mnogima omiljenoj pistaciji.

Sastojci:

TIJESTO:

  • 600 g brašna
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 125 g otopljenog maslaca
  • 4 žličice šećera
  • pola kockice kvasca
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

NADJEV:

  • mljevena pistacija
  • nekoliko žlica namaza od pistacije

GLAZURA:

  • 100g krem sira
  • žlica šećera u prahu
  • žlica kreme od pistacije

Priprema:

Zagrijte mlijeka i u njega potom stavite pola kockice svježeg kvasca i žličicu šećera te ostavite da se kvasac aktivira. Pomiješajte brašno, ostatak šećera, jaja, prstohvat soli i otopljeni maslac te potom dodajte kvasac s mlijekom. Umijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite barem sat vremena da se diže.

Kada je proces dizanja završen, razvaljajte ga u pravokutnik i prvo premažite s namazom od pistacije i potom posipajte mljevenu pistaciju.

Lagano i pažljivo rolajte i potom uz pomoć konca režite rolice koje ćete slagati na pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i neka se peku oko pola sata

Kada su rolice gotove, premažite ih glazurom koju ste dobili miksanjem krem sira, šećera i kreme od pistacije, a za potpun doživljaj po vrhu posipajte još mljevene pistacije.