tako lako

Prema ovom receptu pripremit ćete posebno sočnu i aromatičnu pečenu piletinu

03.11.2024 u 10:48

Bionic
Reading

Piletina je možda jedno od najsvestranijih vrsta mesa u kuhinji – može se pripremiti na bezbroj načina, a pri tome ne zahtijeva puno vremena ni vještine. Zašto stoga ne isprobati nešto malo drugačije i pečenoj piletini dati malo drugačiji okus

Pečena piletina u mnogim domaćinstvima jedno je od onih jela koje se nalazi na meniju barem jednom tjedno. Brzo gotovo, ukusno i odlično u svim kombinacijama, ovo je jelo zbog kojeg se nitko za stolom ne buni.

No, pečenoj piletini možemo dodati i malo aroma i okusa ako je ispečemo s cherry rajčicama i kestenima koje smo prethodno skuhali u mlijeku. Ovo pravo jesensko jelo možete poslužiti kao klasičan ručak, ali je i savršen izbor za obiteljska okupljanja te svečanije ručkove ili večere.

Zagorska juha Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Potrebni sastojci:

  • 1 pile u komadima
  • 300 grama oguljenih kestena
  • 200 grama cherry rajčica
  • mlijeko
  • 1 glavica češnjaka
  • djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • aromatično bilje
  • malo bijelog vina

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.

Piletinu posolite i popaprite, stavite u vatrostalnu posudu s neoguljenim češnjakom, vinom, začinskim biljem po ukusu i uljem i pecite 1 sat na 190 stupnjeva.

Oguljene kestene kuhajte u loncu s mlijekom 10 minuta. Na pola pečenja pažljivo izvadite piletinu i dodajte ocijeđene kestene i cherry rajčice.

Dovršite pečenje mesa s prilozima, a nakon toga servirajte i uživajte.