Piletina je možda jedno od najsvestranijih vrsta mesa u kuhinji – može se pripremiti na bezbroj načina, a pri tome ne zahtijeva puno vremena ni vještine. Zašto stoga ne isprobati nešto malo drugačije i pečenoj piletini dati malo drugačiji okus
Pečena piletina u mnogim domaćinstvima jedno je od onih jela koje se nalazi na meniju barem jednom tjedno. Brzo gotovo, ukusno i odlično u svim kombinacijama, ovo je jelo zbog kojeg se nitko za stolom ne buni.
No, pečenoj piletini možemo dodati i malo aroma i okusa ako je ispečemo s cherry rajčicama i kestenima koje smo prethodno skuhali u mlijeku. Ovo pravo jesensko jelo možete poslužiti kao klasičan ručak, ali je i savršen izbor za obiteljska okupljanja te svečanije ručkove ili večere.
Potrebni sastojci:
- 1 pile u komadima
- 300 grama oguljenih kestena
- 200 grama cherry rajčica
- mlijeko
- 1 glavica češnjaka
- djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
- aromatično bilje
- malo bijelog vina
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
Piletinu posolite i popaprite, stavite u vatrostalnu posudu s neoguljenim češnjakom, vinom, začinskim biljem po ukusu i uljem i pecite 1 sat na 190 stupnjeva.
Oguljene kestene kuhajte u loncu s mlijekom 10 minuta. Na pola pečenja pažljivo izvadite piletinu i dodajte ocijeđene kestene i cherry rajčice.
Dovršite pečenje mesa s prilozima, a nakon toga servirajte i uživajte.