ZA PRSTE POLIZATI

Mirisat će cijela kuća: Ovo je najjednostavnija i najukusnija štrudla s jabukama

15.10.2024 u 14:11

Bionic
Reading

Svaka domaćica u svojoj kuharici ima barem jedan recept za najsavršeniju štrudlu s jabukama i sve se hvale da je baš njihov najbolji, no znate li koji je najjednostavniji? Pronašli smo ga na Instagramu kod Katarine koja se krije iza imena mama__aleni

Iako nema do štrudle napravljene s domaćim korama, u nedostatku vremena, ali i u želji da napravimo štrudlu s jabukama, tko kaže da jednako ukusna neće biti i s kupovnim korama? Pronašli smo jednostavni recept za koji ne morate imati ni mjernu vagu, budući da se sastojci mjere na čaše od jogurta.

Jedno je sigurno, vašim će se domom širiti miris od kojeg će i susjedima rasti zazubice.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 čaše jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kg naribanih jabuka (ili nasjeckanih)
  • 1 žlica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g kupovnih kora za savijaču
Zagorska juha Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Priprema:

U zdjelu stavite jaja, šećer i vanilin šećer i mutite sve dok ne postane pjenasto, a potom dodajte jogurt i ulje. Kad se sve sjedini dodajte griz i prašak za pecivo i još malo miksajte.

U međuvremenu jabuke očistite i, ovisno o željama, naribajte na krupniji ribež ili narežite na kockice pa pospite cimetom i vanilin šećerom.

Izvadite prvu koru i premažite je nadjevom o jogurta i griza, na nju stavite drugu koru i još jednom premažite istim nadjevom, a potom na treću rasporedite jabuke sa cimetom. Smotajte u savijaču i ponavljajte postupak s preostalim korama.

Par žlica nadjeva ostavite kako bi, prije pečenja, mogli premazati štrudle. Posložite ih jednu do druge na nauljeni lim za pečenje ili stavite na papir za pečenje, premažite nadjevom i pecite na 180 stupnjeva 30 do 40 minuta.