RECEPT

Palačinke s bosiljkom punjene rajčicama

06.03.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Lagan i prije svega zdrav obrok za sve one koji u kuhinji ne vole provoditi previše vremena, no svejedno se vole zdravo hraniti

Sastojci za četiri osobe:

4 žlice maslaca
3 jaja
250 ml mlijeka
100 g brašna
sol
1 svežanj bosiljka
400 g koktel-rajčica
4 žlice maslinova ulja
papar
100 g parmezana
masnoća za pečenje


Vrijeme pripreme:
oko 35 minuta
Kalorijska vrijednost obroka: oko 450 kcal

Priprema:

Maslac rastopite. Jaja, mlijeko, brašno i pola žličice soli dobro izmiješajte pjenjačom. Tekući maslac dodajte polako uz miješanje. Bosiljak operite, osušite i natrgajte listove. Pola listova dodajte u tijesto i usitnite u kašu.

U teflonskoj tavi zagrijte malo masnoće, dodajte malo smjese za tijesto i tanko je razlijte. Palačinku pecite 5-7 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pritom je jedanput okrenite. S preostalima ponovite isti postupak. Gotove palačinke pokrijte i držite na toplom u pećnici koja je zagrijana na 80 °C (s ventilatorom 50 °C).

Koktel-rajčice operite, prepolovite i popržite na maslinovu ulju 4-5 minuta, posolite i popaprite.
Parmezan naribajte. Preostale listove bosiljka tanko narežite. Palačinke napunite rajčicama i bosiljkom, pospite parmezanom i poslužite.

Još recepata možete pronaći u knjizi 'Vegetarijanska kuhinja iz cijelog svijeta' u izdanju Mozaik knjige