Nedostaje vam ideja za profinjeno predjelo kojim ćete ovog vikenda svoj stol učiniti posebno zamamnim?
Probajte ovo jednostavno, a posebno jelo - palačinke u slanoj verziji, punjene President Zagrebačkim sirom, koprom i dimljenim lososom. Ispecite ih, premažite, zarolajte i narežite - i u času imate predjelo o kojem će vaši ukućani i gosti još dugo pričati.
Sastojci:
500 ml mlijeka Dukat
250 g oštrog brašna
1/2 žličice soli
3 jaja
4 žlice maslaca Dukat
1 vezica kopra
300 g Zagrebačkog sira President
3 žlice kiselog vrhnja Brzo & Fino
po želji sol, papar
400 g ploški dimljenog lososa
Priprema:
Pjenjačom pomiješajte sastojke za palačinke: mlijeko, brašno, 1/2 žličice soli i izmiješana jaja. Sve povežite u srednje gustu smjesu i ostavite da odstoji 10 - 20 minuta.
Maslac rastopite te njime lagano premažite teflonsku tavu za palačinke. Ispecite oko osam tanjih palačinki i ostavite da se ohlade.
Vezicu kopra operite te manji dio sačuvajte za ukrašavanje. Zagrebački sir President, vrhnje, sol, papar i nasjeckani kopar dobro izmiješajte mikserom da dobijete glatku smjesu.
Palačinke u tankom sloju premažite smjesom od sira, te po njoj raspodijelite ploškice dimljenog lososa. Sve čvrsto i pažljivo zarolajte, tako da ne ostane prostora između palačinki i nadjeva.
Ohladite oko pola sata (možete i kratko staviti u zamrzivač, oko 15 minuta) da ih je lakše rezati, pa izrežite rolice debljine oko tri cm ili po želji. Po potrebi učvrstite čačkalicom i ukrasite preostalim koprom.
Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata