CELZIJEVCI PADAJU!

Pet kaputa i jakni koje mora imati svaka žena

06.12.2012 u 11:22

Bionic
Reading

Široka ponuda zimskih kaputa i jakni u jednom trenutku može postati zastrašujuća – celzijevci munjevito padaju, vama gori pod nogama, a valja pametno odlučiti jer kaput nije jeftin komad robe. Izvolite nekoliko smjernica pri izboru

Kaput je ono što prvo primijetimo na nekoj osobi, i nešto što zimi nosimo iz dana u dan. Prikupili smo pet stilova kaputa kojima, ako ih kupite ove sezone, nećete pogriješiti:

Kaput u boji devine dlake

Ovaj kaput posjedovala je svaka modno osviještena žena u '70-ima, i otada zapravo nije izašao iz mode, no posljednjih je hladnih sezona opet totalni must have. To imamo zahvaliti prije svega dizajnerici Phoebe Philo i njezinu minimalističkom radu u modnoj kući Céline.

Takav kaput dođe kao svojevrsna toplija verzija tradicionalnog balonera, što će reći da je komad u koji valja uložiti jer će ga bez problema moći nositi i vaša djeca – jednog dana.

Parka jakne
Zvali ih parka jaknama, vjetrovkama s kapuljačom, avijatičarskim jaknama ili kako drukčije, ove jakne, često vodootporne, možete nositi uza sve moguće ležerne kombinacije i u svim vremenskim uvjetima. Uvijek će vam dobro doći u ormaru, a obično dolaze u maslinastoj, često i u kaki boji.

Kraći vuneni kaput s dvorednim kopčanjem
Tzv. peacoat je militaristički inspiriran komad najčešće od teške vune, iznimno topao. Ima dvoredno kopčanje s većim drvenim ili metalnim gumbovima, veliki okovratnik i najčešće uspravne ili kose džepove. To je upravo androgini komad kakav je iznimno popularan ove sezone, no zapravo je bezvremenski i uvijek je dobrodošao.

Baloner
Vječni lagani kaputić koji je Audrey Hepburn nosila s jednakim šarmom s kojim ga danas nosi Gwyneth Paltrow, baloner će 'ispolirati' svaki vaš outfit. Mnogi dolaze u dva sloja od kojih se donji skida, a neki imaju i vodootporni gornji dio. Idealno za varljiva prijelazna razdoblja.

Kaput s kapuljačom i drvenim gumbima
Vječni kaputi su i tzv. montgomery, s tipičnim kopčanjem i vrlo često s kapuljačom. Super su topli i stoga prikladni za doista najhladnije zimske dane.