PRESTIŽNA NAGRADA

Plavi podrum najbolji je restoran u Hrvatskoj

21.11.2013 u 13:42

Bionic
Reading

Zagrebački restoran Tač i restoran Plavi podrum iz Voloskog dobitnici su nagrade Gastrofej 2013. za najbolje poslovne restorane u Zagrebu, odnosno Hrvatskoj

Za razliku od prošlogodišnjeg Gastrofeja kada se birao samo najbolji poslovni restoran u Zagrebu, nagrada je ove godine proširena na cijelu Hrvatsku. U konkurenciji su sudjelovali ponajbolji hrvatski restorani, a u uži izbor ušlo je 32 finalista, 12 u Zagrebu te 20 u ostatku Hrvatske. Žiri je više od tri mjeseca obilazio odabrane restorane u većim hrvatskim gradovima te s jednom do pet zvjezdica ocjenjivao hranu, izbor vina, ambijent, lokaciju te brzinu i kvalitetu usluge. Najbolji restorani uspjeli su spojiti sve te ugostiteljske vrline, a istodobno su zadovoljili zahtjevne kriterije koji ih čine i poslovnima. Žiri je na koncu dao svoj opći dojam o restoranima, a oni s najviše zvjezdica zaslužili su nagradu Gastrofej 2013. u svojoj kategoriji.

„Ove godine imali smo još teži zadatak nego prošle. Odlučivale su zaista nijanse. Zbir ocjena razlikuje se tek u decimalama. Jedan je pobjednik u Zagrebu, jedan u ostatku Hrvatske, a svi ostali su drugi. Cijela akcija Poslovnog dnevnika i njegovih partnera je pokazala da je stupanj hrvatske gastronomije u najosjetljivijem dijelu, a to je poslovna gastronomija, na vrlo visokom nivou“, poručio je Veljko Barbieri.

Nagradu je organizirao Poslovni dnevnik u suradnji s PBZ Cardom i American Express karticom, a svečana dodjela održana je u srijedu u restoranu Tač.