MRSKI PODSTANARI

Posljednje 'zbogom' dosadnim stjenicama u vašem domu!

11.06.2014 u 10:08

Bionic
Reading

Iako znamo da stjenice ne prenose bolesti, ipak nam sama pomisao na te životinjice izaziva nelagodu

Teško ih je izbjeći jer se stjenice često znaju namnožiti u madracu ili pak posteljini. Iako ne prenose bolesti, mogu vas ugristi jer se zapravo hrane ljudskom krvi.

No ima načina da saznate imate li ove dosadne podstanare u svom domu. Američko dermatološko društvo dalo je savjete kako ih pronaći, a tada možete odmah započeti s čišćenjem kako biste ih se otarasili.

Ako su se stjenice slučajno namnožile u vašoj vikendici ili hotelskoj sobi u kojoj ste odsjeli, osjetit ćete to po posebnom mirisu kada uđete u prostoriju. Stjenice otpuštaju posebne kemikalije koje imaju specifičan, težak miris.

Madrace i jastuke možete lako provjeriti jer su obično svijetle boje, a tada će se na njima vidjeti oklop koje one odbacuju. Ovo su vrlo korisni savjeti ako ovo ljeto odlazite u apartman ili hotel, a u slučaju da primijetite ove znakove, odmah tražite adekvatniji smještaj jer se stjenice lako mogu preseliti na vašu odjeću i putne torbe.

U slučaju da su se naselile u vašem domu, morat ćete voditi pravu borbu s njima i zapravo pozvati službu za deratizaciju. Očekujte da ćete ih teško istjerati jer se zavuku i u namještaj, a ne samo u mekane predmete.