primijenite ih odmah

Zaboravite stres nakon godišnjeg: Ovi trikovi pomoći će vam da se brzo i lako vratite u rutinu

03.09.2024 u 09:48

Bionic
Reading

Povratak na posao nakon dugačkog godišnjeg odmora za mnoge nerijetko znači i kraj osjećaja lakoće, opuštenosti i bezbrižnosti. No, to ne mora biti tako, a sve što je potrebno da biste doživjeli lakšu tranziciju u svakodnevicu jest primjena nekoliko jednostavnih trikova

Vraćanje u radni ritam najčešće je praćeno povećanim stresom zbog novog usklađivanja obaveza te nelagodnim osjećajem da stalno negdje kasnimo i s nečime zaostajemo. Upravo to je ono što nam u kratkom roku u potpunosti isprazni brižno punjene baterije tijekom slobodnih dana, zbog čega ubrzo možemo završiti s osjećajem kao da je naš godišnji odmor bio u nekoj dalekoj prošlosti.

Kako biste to spriječili, ključno je vratiti se rutinama koje su vas ispunjavale u slobodnim danima - makar danas bili u drugačijim uvjetima i s manje vremena za njihovo prakticiranje.

Možda se ne možete sunčati i uživati u čarima tirkiznog mora, no provesti 15 minuta čitajući odličan roman koji biste ponijeli na plažu i dalje je opcija. Možda nemate vremena za pripremu slasnog ljetnog ručka, ali lagana salata i dalje je odlična alternativa fast foodu koji biste možda užurbano pojeli na pauzi.

Da, godišnji odmor je možda iza vas, ali osjećaji ispunjenosti i lakoće življenja i dalje mogu biti dio vaše svakodnevice - evo kako!

Što vas je najviše radovalo na godišnjem odmoru?

Tajna uživanja u slobodnim danima krije se u kvaliteti provedenog vremena. Iako će mnogima prvo pasti na pamet atraktivni izleti i putovanja, sjećanja koja s njih nosimo najrjeđe su vezana za kvalitetu mora i nijansu pijeska na plaži.

Češće je riječ o osobama s kojima smo podijelili ova iskustva, odvajanju vremena da bismo se bezbrižno bavili nekim hobijem (čitanjem, pisanjem, pletenjem, slikanjem...) ili jednostavno uživali u trenutku ne radeći - apsolutno ništa.

Kada detektiramo što nam je zapravo najviše pridonijelo osjećaju blagostanja, možemo ustanoviti i kako bismo više toga mogli imati i nakon povratka na posao - bilo da je riječ o čitanju prije spavanja, slikanju vikendom ili kratkim telefonskim razgovorima s osobama koje nam uvijek podignu raspoloženje.

Barem 20 minuta dnevno posvetite sebi

A da bismo za to imali vremena, nužno je odvojiti barem 20-ak minuta dnevno samo za sebe i ono što nas veseli. To može biti uživanje u njezi tijela L'Angelicinim gelom za tuširanje iz najnovijeg kataloga dm-a i nježnim Ziajinim šamponom za kosu s kozjim mlijekom, odlazak u šetnju gradom uz nanošenje zanosnog Versaceovog parfema, čitanje knjige uz mirisnu svijeću, druženje s prijateljima ili odluka da jednostavno ne radite - ništa.

Naime, sve je veći broj psihologa koji ističu važnost potpune relaksacije, u kojoj se čak niti ne trudimo 'napraviti nešto dobro za sebe', već dopuštamo svom čitavom organizmu da u cijelosti predahne i temeljito se resetira, oslobođen od bilo kakvih aktivnosti.

Kako stvoriti vrijeme za sebe?

Da bismo imali barem 20 minuta samo za sebe u danu, nužno je malo promijeniti dnevni raspored. Najlakši način jest pronaći alternative za aktivnosti koje nam inače oduzimaju puno vremena, poput obilaska raznih trgovina da bismo kupili proizvode po najnižim cijenama. Jedan od načina jest osloniti se na trgovine poput dm-a, u kojima umjesto prolaznih akcija vladaju uvijek dobre cijene te posebne pogodnosti koje su istaknute u katalogu koji vrijedi od prvog do petnaestog u mjesecu te od šesnaestog do kraja mjeseca. 

Katalog s posebnim pogodnostima možete pronaći i u 'Moj dm' aplikaciji, a da biste uštedjeli ekstra vremena, kupovinu obavite u online trgovini dm-a.

Zdravija prehrana

Osim toga, da bismo nastavili život s više energije, vrlo je bitna i zdravija prehrana. Jedan od najčešćih mitova u koji mnogi vjerujemo (ili barem u njemu pronalazimo savršeno opravdanje) jest da zdrava hrana uključuje i puno više vremena za pripremu i znatno skuplje namirnice.

To uopće ne mora biti tako, a sve što nam je potrebno jest pronaći bio brend po pristupačnim cijenama i recepte koji ne zahtijevaju puno truda. Primjerice, s dmBio linijom proizvoda možemo biti sigurno da jedemo zdrave, organske namirnice, a dostupne su po cijenama koje si može priuštiti gotovo svako kućanstvo.

Primjerice, za užinu možemo pripremiti puding od dmBio chia sjemenki, bogatih hranjivim tvarima i proteinima koji stvaraju osjećaj sitosti, ili obogatiti doručak dmBio jogurtom od zobi, a ručku umjesto klasičnih priloga dodati dmBio palentu i umak od rajčice.

Čak i kada je riječ o omiljenom kofeinskom napitku, moguće je ući u dan zdravijom opcijom poput dmBio Caffe Latte mliječnog napitka s prženom kavom, koja će biti savršeni 'suputnik' u vožnji ili utješno piće koje će nam davati poticaj pri obavljanju ne baš omiljenih zadataka.

'Dobre cijene u svako vrijeme' vrijede:

  • za cijeli asortiman
  • svim radnim danima 
  • u dm online shopu i u svim prodavaonicama dm-a
  • bez dodatnih kupona ili kartica lojalnosti 
  • garantirano minimalno 4 mjeseca

Pretvorite dom u utočište

A na listi 'ne baš omiljenih zadataka' nalazi se i čišćenje doma. Iako možda zvuči kontraintuitivno da bi nam pospremanje moglo napuniti baterije i stvoriti osjećaj kao da smo na godišnjem, u stvarnosti se radi o tome da pokušamo stvoriti pravo utočište od svojeg doma.

Sjetite se blistavo čistih apartmana i hotelskih soba koje vas dočekuju na putovanjima, mirisa svježe oprane posteljine i beskrajne količine slobodnog prostora u ormarima i na stolićima... Milina, zar ne?

U kratkom roku isto možemo postići i u svom domu, posebno ako koristimo neke od najefikasnijih proizvoda poput Smaca ili Arfa, a da dodatno uštedimo vrijeme i novac, po uvijek dobrim cijenama ih možemo ih pronaći u prodavaonicama dm-a ili dm online shopu. Čini se kako je ovo pravo vrijeme za nabavku proizvoda za čišćenje jer se u najnovijem katalogu dm-a ističe se sjajna ponuda 2+1 gratis za sve proizvode Ariel i/ili Ambi Pur, a isto vrijedi i za proizvode Finisha.

Čist dom dokazano djeluje umirujuće, omogućuje nam jasnije razmišljanje te priliku da se u cijelosti opustimo u ugodnom ambijentu urednog interijera pa je svaki dodatan napor uložen u kućanske zadatke itekako vrijedan truda.

Probudite ljubav prema sebi

I dok će nam uredan i pospremljen dom stvoriti jedinstven osjećaj ugode i pripadanja, briga o svojem tijelu pobudit će osjećaj ljubavi prema samima sebi i topline koja nam bitno pomaže u nimalo lakoj tranziciji sa slobodnih u radne dane.

Ako smo barem dio ljetovanje proveli na moru, našoj kosi potrebna je dodatna doza njege uslijed izloženosti slanoj morskoj vodi, suhom zraku i jakom suncu. Široka ponuda proizvoda za održavanje ljepote kose u dm-u u tome će nam bitno pomoći, a naš budžet, koji je pretrpio velike 'udarce' na odmoru, bit će zahvalan na 2+1 gratis ponudi na njegujuće skincare proizvode brendova Palmolive i Ziaja.

Također, vrijedi imati na umu i da je koža neminovno pretrpjela oštećenja od sunca te će biti zahvalna na njegujućim kremama i serumima, a nikako ne smijemo zaboraviti i važnost redovite zaštite od UV zraka čak i kada samo šećemo od doma do ureda.

Možda vam se čini da nemate vremena da biste prakticirali išta od navedenog ili da će vam uvrštavanje dodatnog vremena za sebe i pospremanje doma stvoriti dodatan stres i gužvu u ionako natrpanom rasporedu, no koristi od ovakve brige o sebi su - ogromne.

Od toga da ćete kroz dane ići s više energije, preko boljeg raspoloženja do manjeg osjećaja preplavljenosti, žurbe i kroničnog umora; pronaći načine da punite svoje baterije nije luksuz, nego nužnost. Baš kao i briga o sebi i svojem domu, za što vam na raspolaganju uvijek stoji najbliža prodavaonica dm-a u kojoj ne morate trčati za akcijama, jer vas ondje uvijek čekaju dobre cijene u svako vrijeme.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s dm-om.