U svoju kuhinju unesite dašak egzotike pripremom ukusnog povrća na kineski način
Potrebni sastojci za tri-četiri osobe:
1 tikvica
1 crvena paprika
1 komad đumbira (otprilike veličine gljive)
2 mrkve
1 poriluk
100 g klica mungo graha
100 g indijskih oraščića
3 žlice ulja
200 g duboko zamrznutog graška
3 žlice sojina umaka
4 žlice šerija (po želji)
2 žličice džema od tamarinda (vidi str. 12)
1 žlica šećera
250 g riže skuhane dan prije
sol i papar
Vrijeme pripreme: oko 25 minuta
Kalorijska vrijednost obroka: oko 395 kcal
Priprema:
Tikvicu i papriku operite, očistite i narežite na prutiće. Đumbir ogulite i sitno nasjeckajte. Mrkve očistite, ogulite i narežite na tanke ploške. Poriluk očistite, razrežite ga po dužini, temeljito isperite i narežite na tanke kolute. Klice mungo graha operite i ostavite neka se ocijede. Indijske oraščiće popržite u suhoj tavi dok ne dobiju lagano smeđu boju.
U woku zagrijte ulje. Đumbir, ploške mrkve, papriku, grašak, kolute poriluka i narezane tikvice okrećite u woku oko tri minute. Dodajte klice mungo graha i sve poklopljeno pržite dvije do tri minute.
Povrće gurnite sa strane. U wok dodajte sojin umak, šeri, džem od tamarinda i šećer te promiješajte. Dodajte rižu i indijske oraščiće i sve dobro pomiješajte. Posolite i popaprite.