djeluju skupocjeno

Praktične i elegantne: Ovakve tenisice novi su predmet žudnje

10.10.2024 u 13:54

Bionic
Reading

Tenisice od brušene kože ušle su na velika vrata na modnu scenu nakon što su Miu Miu i New Balance lansirali svoj hit model

Jedan od trendova koji iz dana u dan sve više dominiraju svakodnevnim odjevnim kombinacijama jest nošenje modnih komada od brušene kože. Sve je krenulo od torbica od ovog mekanog materijala, potom su se počele nositi suknje, blejzeri i baloneri, a sada je red došao i na - tenisice.

Brušena koža na prvi pogled izgleda skupocjeno i glamurozno, vraćajući nas u 70-e kada su je nosile modne ikone i slavne glumice. No, danas ćete lako pronaći brojne komade od antilopa i u gotovo svakoj high street trgovini.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Promo

Nosi se brušena koža

Osim što ćete u baloneru od brušene kože izgledati neodoljivo otmjeno i chic, a suknje od ovog materijala lakoćom nositi gotovo 365 dana u godini, odabir tenisica od antilopa garancija je cool urbanog stajlinga s dozom profinjenosti.

Ove tenisice dolaze s retro šarmom i bezvremenskim spojem elegantne estetike i visoke funkcionalnosti. Za to pobrinuo velik broj trenutno najpoželjnijih brendova, koji su ih redom uvrstili u nove kolekcije.

Već na prvi pogled lako je uočiti da dominiraju one u smeđoj boji. To nimalo ne čudi, jer je su upravo nijanse čokolade i kave odavno prepoznate kao simboli tihog luksuza i praktičan način da u svoje casual kombinacije unesete dašak ekskluzivnosti.

New Balance x Miu Miu Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U koje tenisice od brušene kože investirati?

Sve, naravno, predvode Miu Miu i New Balance. Sada već slavne tenisice u smeđoj boji proizašle iz ove suradnje diktiraju nove trendove. Ovaj stil ubrzo je slijedila i Puma, koja je svoje proslavljene Speedcat modele lansirala i u bež boji, a najčešće ih nosi Emily Ratajkowski.

Ikona ulične mode nedavno ih je uskladila u stajlingu bez mane: nosila je široku crnu trenirku, jarko žutu sportsku majicu te laganu krem jaknu podvrnutih rukava, uz koje su Pumine tenisice posve došle do izražaja.

Kako ih još možemo nositi manekenka je pokazala i par dana ranije, stilizirajući ih sa chic crnim hlačama bijelih pruga, majicom s printom i predimenzioniranim sakoom.

Dries Van Noten također je udovoljio potražnji i lansirao tenisice od brušene kože u tonovima svijetlo smeđe, Isabel Marant u ponudi nudi tenisice s tri čička u boji tamne čokolade, a Loewe je otišao korak dalje i tenisice od antilopa predstavio u hit bordo tonovima.