
Restoran Posat u Dubrovniku
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zoran Marinović
Restoran Posat u Dubrovniku
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zoran Marinović
Novu sezonu poznati dubrovački restoran Posat dočekao je u novom ruhu, osvježen ne samo novom ponudom već i ugodnim uređenjem. S jedne od najljepših terasa u Gradu pruža se nezboravan pogled na zidine u neposrednoj blizini, most na Pilama i tvrđavu Bokaru
U dubrovačkoj ulici Uz Posat koja s Pila vodi na Zagrebačku ulicu, smjestila se jedna od starijih i impozantnijih palača u Dubrovniku, rezidencija obitelji Amerling, poznate po umjetničkom patronatu grada u vrijeme Republike, a Gradu su poklonili dvije javne fontane, jednu na obližnjim Brsaljama, a drugu, manju na Gundulićevoj poljani.
U vrtu i saločama nekadašnje rezidencije obitelji Amerling, u neposrednoj blizini gradskih zidina nalazi se jedan od prestižnijih dubrovačkih restorana - Posat koji je u novu sezonu ušao osvježen, u novom ruhu i s novim jelovnikom.
Priču o restoranu Posat još od 2004. uspješno grade dva mlada ugostitelja Mario Ševelj i Ivica Udženija koji su zanat pekli u jednom od najstarijih i najpoznatijih dubrovačkih hotela, Exclesioru.
U ovoj su sezoni vlasnici odlučili okrenuti novu stranicu i svojim sugrađanima i brojnim gostima ponuditi nešto novo. Preuređeni Posat s novim je interijerom dobio novu dimenziju u kojoj je uspješno sljubio tradiciju i suvremeni način uređenja kojim dominira najveći jestivi akvarij na Jadranu s primamljivom ponudom hlapova, baba i jastoga.
Osim interijera, Posat je obogatio i ponudu novim jelovnikom koji potpisuje chef i suvlasnik Ivica Udženija.
Naoko jednostavna i tradicionalna mediteranska kuhinja dobila je sasvim novo ruho, hrabro koketirajući sa bojama i pomno biranom prezentacijom gdje ništa nije prepušteno slučaju.
'Najvažnije je da je gost zadovoljan, no nije cilj samo udovoljiti nego iznenaditi. To je uvijek izazov, pogotovo kada su u pitanju gosti koji se vraćaju, no zato se i trudimo uvijek više i bolje', kažu vlasnici Posata.