ZA PRSTE POLIZATI

Proslavljena splitska slastičarka podijelila je s nama recept za originalan desert koji morate probati

05.03.2019 u 21:50

Bionic
Reading

Vlasnica restorana O'š kolač, Tea Mamut, otkrila nam je recept za originalan i preukusan kolač naziva Barba Čičak koji podjednako oduševljava okusom i izgledom

Najveći regionalni gastronomski festival Chefs’ Stage pretvorit će Šibenik 18. i 19. ožujka u centralnu pozornicu najvećih svjetskih kuharskih znalaca koji će spremno dijeliti tajne svoje uspješne kuhinje.

Osim već najavljene ikone svjetskog kulinarstva, Elene Arzak, glavnog lica restorana Arzak koji drži 3 Michelin zvjezdice, Chefs’ Stage ugostit će još veliki broj internacionalnih imena poput Jonathana Bennoa, Miche Schäfera, Anthonya Genovesea i Alaina Weissgerbera i mnogih drugih.

Svatko od njih prepoznatljiv je po specifičnom načinu kuhinja i odnosu prema hrani, a svoje viđenje kulinarstva predstavit će i hrvatski chefovi, među kojima i David Skoko, Mate Janković i Ivan Pažanin te proslavljena slastičarka Tea Mamut, ponosna vlasnica popularne splitske slastičarne O'š kolač.

Tea je stažirala u restoranu sa 3 Michelinove zvjezdice 'Jean-Georges and Daniel' pod budnim okom slastičara Johnnyja Luzzinija i Dominiquea Ansela te je jedina Hrvatica s diplomom prestižne američke škole Culinary Institute of America. Za tportal Tea je otkrila recept za Barba Čičak - potpuno drugačiji desert s lavandom, ružmarinom i maslinovim uljem koji će vam izmamiti osmijeh na lice.

Barba Čičak

Recept (15 kom)

Za biskvit:

  • 280g brašna
  • 4g soli
  • 4g praška za pecivo
  • 2g ružmarina
  • 0,6g lavande
  • 150g maslinovog ulja
  • 200g šećera
  • 150g jaja
  • 150g mlijeka

Za kremu:

  • 200g vrhnja
  • 450g mascarpone sira
  • 150g meda

Priprema:

1. Isjeckati i pomiješati sve suhe sastojke za biskvit, a to su lavanda i ružmarin.

2. Zatim, u zasebnu zdjelu spojiti sve mokre sastojke, izblendati ih štapnim mikserom te dodati u suhe sastojke.

3. Kratko pjenjačom promiješati, potom uliti 90 g u kalupe (koji mogu biti: silikonski u obliku polukugle ili teflonski za muffine)

4. Peći na 160 stupnjeva Celzijevih u konvektomatu 20 minuta.

5. Za kremu je potrebno je izmiksati sve sastojke zajedno. Staviti u dresir vrećicu sa okruglim nastavkom i istisnuti kremu na biskvite. Na samom kraju Čičke ukrasiti cvjetnim prahom i sjeckanim pistacijama.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju