Zašto ne biste ukućane razveselili francuskom poslasticom, ukusnom kremastom juhom od krumpira. Priprema juhe od krumpira jednostavna je, a sušene rajčice i začini podarit će joj neodoljiv miris i sjajan okus
Sastojci za dvije osobe:
2 glavice crvenog luka
2 češnja češnjaka
200 g brašnastih krumpira
1 žlica maslaca
2 vrhom pune žličice sušene majčine dušice
prstohvat pul papra
200 ml bijelog vina
500 ml povrtnog temeljca (kocka)
4 sušene rajčice u ulju
10 crnih maslina bez koštice
80 g svježega kozjeg sira
1-2 žličice meda
Vrijeme pripreme: oko 30 minuta
Kalorijska vrijednost obroka: oko 445 kcal
Priprema:
Luk i češnjak oljuštite i svaki sitno nasjeckajte. Krumpire ogulite i nasjeckajte na kockice. Luk popržite na maslacu da bude staklast. Dodajte češnjak, majčinu dušicu i pul papar i kratko popržite. Ulijte vino i temeljac te pustite neka sve zakuha. Dodajte krumpir. Sve ostavite lagano kuhati 15-ak minuta.
U međuvremenu ocijeđene rajčice narežite na komadiće, a masline na kolute.
Dodajte kozji sir u juhu, ostavite još kratko kuhati, a onda od svega izradite pire i po želji dodajte med. Pospite rajčicama i maslinama te poslužite.
Još recepata možete pronaći u knjizi 'Vegetarijanska kuhinja iz cijelog svijeta' u izdanju Mozaik knjige.