Grožđice i brusnice natopljene u rum, lagani bjelanjci, čokolada i malo limuna - to je recept za prozračni ljetni kolač
Sastojci:
6 bjelanjaka
2 dl šećera
1 dl ulja
2 dl brašna
1 vanilin šećer
1 vanilin šećer (burbon)
100 g sušenog voća (brusnice, grožđice, orahe, kandirano voće)
2 rebra čokolade za kuhanje
naribana korica limuna
malo ruma
Priprema:
Grožđice i brusnice natopiti rumom. Bjelanjke umutiti sa šećerom i vanilijom, dodati ulje i brašno pa promiješati. Dodati suho voće i rum u koji je bilo potopljeno, čokoladu isjeckanu na kockice, limunovu koricu i cijele orahe.
Smjesu pomiješati žlicom i sipati u podmazan i brašnom posut kalup (kalup za kuglof ili kalup za srneća hrbat). Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta, da porumeni odozgo. Kada je kolač ispečen, izvaditi ga iz kalupa i ostaviti da se ohladi. Prelijte bijelom glazurom i ukrasite po želji. Recept nam je poslala čitateljica Irena Bušić
Imate li svoje omiljene lagane ljetne recepte, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.