retro izdanje

Pun pogodak za jesen: Na ove elegantne cipele oslanja se i lijepa kraljica

13.09.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Cipele od brušene kože bile su najpopularnije u 60-im i 70-im godinama, a njihove čari sada nam je pokazala chic aristokratkinja

Nizozemska kraljica Maxima uvijek pronađe komad koji plijeni pozornost u njenim elegantnim stajlinzima - bilo da je riječ o statement šeširu, efektnoj haljini ili, pak, cipelama, kao što je učinila ovaj put.

Na svečanosti povodom proslave 80 godina slobode Nizozemske, kraljica je osvanula u cipelama koje su kao stvorene za jesenske dane. Nosila je model visoke pete i špic vrha s potpisom aristokratkinjama posebno dragog Gianvita Rossija, a ono što se posebno isticalo njihov je materijal.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Nježna brušena koža i tonovi svijetle smeđe boje savršeno se uklapaju u jesenski ambijent, pri čemu su i pun modni pogodak jer je dobro znano da je obuća u ovoj boji simbol tihog luksuza.

Cipele od brušene kože opet su 'in'

Na ove cipele kraljica Maxima često se oslanja, posebno u prigodama kada želi stilizirati otmjen i nepretenciozan look, a s primjetnim daškom elegancije.

Cipele od brušene kože bile su najpopularnije tijekom 1960-ih i 1970-ih godina te su postale simbol upravo ležernog, ali elegantnog stila. No, iako im je popularnost padala kroz kasnija desetljeća, nikad nisu izašle iz mode, a ove sezone mogle bi, zajedno s čizmama iste estetike, biti jedan od najtraženijih stilova.

Nose se u svim prigodama u kojima želite ostaviti dojam te su idealan odabir za poslovne sastanke i svečanosti, ali njihov retro šarm garantira vam nosivost i u urbanim izdanjima.

Kraljica Maxima u retro izdanju

Kraljica Maxima stilizirala ih je u retro stilu, s predimenzioniranom haljinom (Natan Couture) masivnog poveza u obliku mašne oko struka te puf dugačkim rukavima, dok je lepršava, asimetrična suknja sve učinila ženstvenijim i manje formalnim.

Izdanje je ukrasila buketom cvijeća i raskošnim cvjetnim ukrasom u kosi, koju je svezala u poluopuštenu punđu.

  • +4
Nizozemska kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prošli tjedan plijenila je pozornost u chic stajlingu koji je nadopunila originalnom ogrlicom od kikirikija te sve začinila sakoom iz Zare, pokazujući jedinstvenost svog ukusa.