Čokoladna torta ima jako malo sastojaka i ne peče se, što je čini odličnim izborom i za one koji se ne snalaze najbolje u kuhinji. Ova jednostavna, ali zasitna slastica omiljen je desert princa Williama i njegove bake, kraljice Elizabete
Britanska kraljica, otkriva kraljevski chef i bivši osobni kuhar Elizabete II, Darren McGrady, obožava ovu poslasticu, a to je ujedno i najdraži kolač njezina unuka, princa Williama.
Potrebni sastojci
- 120 g maslaca
- 120 g šećera
- 120 g tamne čokolade
- Jedno jaje
- 220 g keksa McVities ili petit buerre
Za glazuru: 240 g čokolade rastopljene
Priprema:
Namastite maslacem kalup za torte promjera 20 cm. Kekse ručno polomite da budu otprilike veličine badema.
U većoj zdjeli istucite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu.
Rastopite na pari 120 g tamne čokolade i dodajte je u smjesu s maslacem, neprestano miješajući. Dodajte zatim jedno jaje i istucite sve zajedno da se dobro poveže.
U čokoladnu smjesu dodajte komadiće keksa i izmiješajte da se svi komadi keksa prekriju. Istresite potom smjesu u kalup za pečenje, pazeći pri tom da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu. Prije serviranja ovaj je kolač potrebno držati u hladnjaku barem tri sata.
U međuvremenu rastopite 200 g čokolade i kad izvadite tortu iz hladnjaka i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.
Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.
TPORTALOVA SLATKA KUHARICA