Pripremite svoju omiljenu ribu na novi način! Arbun, brancin, cipal, ali i bilo koja druga riba sjajno će zaplivati u egzotičnom umaku od đumbira, suhog šerija i sojinog umaka
Potrebni sastojci:
1 kg cijele ribe (4 komada)
1 žlica kukuruznog brašna
3 češnja češnjaka
1/2 žličice đumbira
2 žlice suhog šerija
2 žlice umaka od soje
100 g mladog luka
2 svježe čili papričice
1 žličica šećera u prahu
Priprema:
Ribu očistimo od iznutrica i ljusaka, operemo i osušimo. S obje strane zarežemo je sa 2-3 poprečna reza te začinimo solju i usitnjenom ljutom papričicom.
U vrući wok, u duboku masnoću, stavimo ribu te je pečemo dvije do četiri minute sa svih strana, a zatim je izvadimo na papirnati ručnik da upije višak masnoće.
Iz woka izlijemo veći dio ulja od prženja (tako da nam ostane oko 1 žlica ulja). U zdjelici izmiješamo smjesu od kukuruznog brašna i dvije žlice vode i stavimo je na stranu da se brašno malo natopi.
Češnjak narežemo, dodamo u vrući wok, začinimo trakicama svježeg đumbira i uz miješanje kratko pržimo dok začini ne puste mirise.
Zatim stalno miješajući dodamo suhi šeri, ljuti umak od rajčice, sojin umak pa 150 ml vode, natopljenu kukuruznu smjesu i dalje miješajući, čekamo da sve zajedno zavri.
Na kraju dodamo šećer i mladi luk te ga pustimo da se opusti. Ribu vratimo u wok da se ugrije i možemo poslužiti.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.