Jednostavno i ukusno jelo od svježe rikule i kuhanih krumpira idealno je osvježenje za vruće dane
Sastojci potrebni za dvije osobe:
350 g mladoga krumpira
2 žlice bijelog vinskog octa
100 ml temeljca od povrća ili jake juhe od povrća
1 žličica iscjepkanoga svježeg mažurana
1 žlica bundevinih sjemenki
1 crveni luk
1 zelena kiselkasta jabuka
50 g rikule
1 žličica bučina ulja
sol, crni papar
Priprema:
Operite krumpir pa ga 20-25 minuta kuhajte u slanoj vodi. Ogulite ga i izrežite na tanke ploške.
Zakuhajte ocat s temeljcem od povrća i mažuranom pa njime prelijte krumpir. Ostavite 30 minuta da se okusi prožmu.
U međuvremenu u debljoj tavi bez masnoće popržite na umjerenoj vatri bundevine sjemenke. Ogulite luk pa ga izrežite na kockice. Dobro operite jabuku, razrežite je na četvrtine i izvadite srčiku. Četvrtine narežite na tanke ploške. Operite rikulu, odrežite peteljke pa izrežite na listove na komade veličine zalogaja.
Umiješajte u krumpir luk, jabuku, rikulu i bundevine sjemenke. Prelijte bučinim uljem pa dobro začinite.
Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Nova kuharica za pripremanje jela s malo masnoće' u izdanju Mozaik knjige.