Omlet od jaja punjen šalšom i korijanderom dugo će vas držati sitim zbog visokog udjela proteina, a oduševit će vas lakoćom pripreme
Visoke vrućine gase svaku ambiciju za kuhanjem, a posebno za pripremom kompliciranijih jela, pa su brzo gotovi i lako probavljivi obroci daleko najbolja opcija.
Kako biste si olakšali ljeto, oboružajte se receptima za ekspresno gotove užine i lagane večere, koje ne samo da ćete brzinski pripremiti, već će vas i dugo držati sitima, a samim time i podalje od kuhinje.
Donosimo recept za slastan omlet punjen šalšom, koji po svemu odgovara ovim kriterijima, a možete ga spremiti kao apsolutno bilo koji obrok u danu. Najveća prednost ovog zarolanog omleta jest njegova priprema od samo petnaestak minuta te činjenica da ga možete ponijeti i u ured ili na plažu kao zasitnu i zdravu užinu.
Sastojci:
1 veliko jaje
malo repičinog ili maslinovog ulja za prženje
2 žlice salse od rajčice
oko 1 žlica svježeg korijandera
Priprema:
Umutiti jaje s jednom žlicom vode. Zagrijte ulje u srednjoj tavi koja se ne lijepi. Dodajte jaje vrteći ga oko dna tave, kao da radite palačinku, i pecite dok se ne stegne. Nema potrebe da ga okrećete.
Zapečenu smjesu pažljivo prevrnuti na dasku, namazati šalšom, posuti korijanderom, pa zarolati. Može se jesti topao ili hladan - možete ga čak i držati dva dana u hladnjaku.