RECEPTI ČITATELJA

Savršeno jednostavna torta od čokolade i piškota

22.08.2013 u 09:22

Bionic
Reading

Kada se radi o tortama i slasnim desertima, dobrih recepata nikada dosta. Ovoga puta na meniju je torta Markiza napravljena od čokolade i piškota

Potrebni sastojci:
25dag maslaca
25dag šećera u prahu
8 žumanjaka
8 bjelanjaka
20 dag omekšale čokolade za kuhanje
40 dag baby piškota
Celofan pappir
6 dl hladnog mlijeka
Malo ruma
2 vrećice vrhnja za šlag
Malo čokolade u prahu za posipanje

Priprema:
Mikserom umutiti maslac i šećer u prahu, dodati žumanjke, čokoladu te snijeg od bjelanjaka.

Okrugli visoki kalup obložiti celofanom, pa poslagati baby piškote umočene u mlijeko i rum na dno i uokolo.

Unutra uliti napravljenu smjesu, pa odozgo poslagati preostale piškote.

Staviti u zamrzivač da odstoji preko noći.

Sutradan izvaditi okrenuto na veći okrugli tanjur, premazati šlagom i posuti čokoladom u prahu.

Do serviranja tortu držati u hladnjaku.

Recept za tortu Markizu poslala nam je Vesna Ružić iz Pule

Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala