Kada se radi o tortama i slasnim desertima, dobrih recepata nikada dosta. Ovoga puta na meniju je torta Markiza napravljena od čokolade i piškota
25dag maslaca
25dag šećera u prahu
8 žumanjaka
8 bjelanjaka
20 dag omekšale čokolade za kuhanje
40 dag baby piškota
Celofan pappir
6 dl hladnog mlijeka
Malo ruma
2 vrećice vrhnja za šlag
Malo čokolade u prahu za posipanje
Priprema:
Mikserom umutiti maslac i šećer u prahu, dodati žumanjke, čokoladu te snijeg od bjelanjaka.
Okrugli visoki kalup obložiti celofanom, pa poslagati baby piškote umočene u mlijeko i rum na dno i uokolo.
Unutra uliti napravljenu smjesu, pa odozgo poslagati preostale piškote.
Staviti u zamrzivač da odstoji preko noći.
Sutradan izvaditi okrenuto na veći okrugli tanjur, premazati šlagom i posuti čokoladom u prahu.
Do serviranja tortu držati u hladnjaku.
Recept za tortu Markizu poslala nam je Vesna Ružić iz Pule
Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala