Želite nešto slatko i slasno, a nemate energije ni volje za pripremu kolača? U potpunosti vas razumijemo, stoga smo pronašli desert koji će zadovoljiti vašu potrebu za slatkim, a za njegovu pripremu nećete se trebati kuhati pored pećnice
Pannacotta od lagane ricotte (skute) obogaćena je ljetnim sezonskim voćem, u ovom slučaju breskvama ili nektarinama koje uvijek možete zamijeniti nekim drugim omiljenim voćem. Za pripremu će vam biti potreban multipraktik ili blender koji će ricottu učiniti još prozračnijom.
Potrebni sastojci
- 2 čajne žlice želatine u prahu
- 1 šalica svježe ricotte
- 50 g šećera u prahu
- ¼ šalice kiselog vrhnja
- ½ čajne žlice ekstrakta od vanilije
- Prstohvat soli
- 2 šalice slatkog vrhnja (500 ml)
- 2 velike ili 3 srednje breskve, nasječene na kriške
- 1 velika žlica meda
Priprema
U lončiću srednje veličine uspite pola šalice slatkog vrhnja (oko 130 ml) i umiješajte želatinu. Neka odstoje pet minuta dok se želatina ne rastopi i omekša. Dodajte vaniliju i šećer.
Smjesu zagrijte na slaboj vatri dok se želatina i šećer u potpunosti ne rastope, te neprestano miješajte pritom pazeći da ne uzavre.
Dobivenu smjesu uspite u blender te dodajte ricottu i kiselo vrhnje i izblendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ostatak slatkog vrhnja istucite u šlag te ga nježno dodajte smjesi iz blendera.
Dobivenu smjesu uspite u posude ili čaše i držite u hladnjaku najmanje dva sata prije posluživanja.
Žlicu meda izmiješajte s narezanim svježim breskavama i pospite po vrhu te poslužite.
ZA PRSTE POLIZATI