DIZAJN KOJI OSVAJA

Stan od 68 kvadrata koji bi svatko poželio

01.05.2013 u 08:57

  • +26

Stan od 68 kvadrata

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

U ovome stanu od 68 četvornih metara jednostavnost i ljupkost švedskoga dizajna došli su do punog izražaja, a ističe se odličan spoj modernog i starinskog

U staroj kući koja datira iz 1892. godine smješten je doista bajkovit stan koji uz 68 četvornih metara unutarnjeg prostora nudi i zgodnu terasu s malim dvorištem okrenutima na zapad. Miran dom s privatnim vrtom doista ima šarma te osvaja već na prvi pogled.

Baš kao i u većini stanova švedskoga dizajna, i u ovome prevladava prozračna bjelina, a moderni elementi se zgodno upotpunjuju sa starinskima. Drvo kao glavni materijal prevladava u gotovo svakoj prostoriji te daje osjećaj topline. Posebne detalje čine ukrasne bordure na zidovima te velika i dvostruka drvena vrata koja dominiraju prostorom te omogućuju, prema želji, spajanje i odvajanje prostorija.

Iako u svakoj prostoriji prevladava minimalizam te je broj komada namještaja prilično ograničen, detalja ne nedostaje. U svim prostorijama dominira igra tamnih i svijetlih boja. Pun kontrasta, u stanu su dobro spojeni moderniji komadi namještaja sa dotjeranim starinskima, a dojam prozračnosti i svjetla daju i veliki prozori bez zavjesa.