chic komadi

Što umjesto suknji? Ovakvi komadi savršeno su rješenje, i to za manje od 10 eura

27.06.2024 u 06:10

Bionic
Reading

Zaboravite na klasične vruće hlačice - ove sezone nose se chic komadi, i to po vrlo pristupačnim cijenama

Tijekom ljeta, čak i u danima kada temperature dosežu vrhunac, kratke hlačice ostaju naš najpouzdaniji saveznik. Elegantne, zavodljive i beskrajno udobne - savršeno su rješenje za stajlinge u narednim mjesecima.

Kratke hlačice žene su počele nositi u 1920-im godinama kao popularnu odjeću za sport, potom su evoluirale u nezaobilazni dio kupaćih kostima, a već od 1940-ih nošene su kao svakodnevni odjevni komad u toplije doba godine. Njihov pravi procvat zbio se s usponom pop kulture i liberalizacijom odijevanja tijekom 1960-ih, dok ih je na modni pijedestal postavila Madonna, svojim prepoznatljivim kontroverznim odijevanjem.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

I u 2000-ima slavljene su kao senzualni modni komad, s hrabrim izrezima te danas nezamislivo niskog struka. Istovremeno su na scenu na velika vrata ušle bermude, koje se upravo ovog ljeta malo po malo vraćaju modu.

No, za razliku od povremeno neukusno kratkih hlačica koje su se naveliko nosile prije desetak godina, ove sezone spremite se na chic dizajne u neutralnim tonovima i laskavog visokog struka, u kojima će čak i zagrižene ljubiteljice suknji i haljina pronaći dobrodošlu alternativu.

Traper bermude

Ako su vam klasične vruće hlačice 'too much' i ugodnije se osjećate u ponešto duljem kroju, razveselit će vas povratak bermuda. Posebno se ističu one od trapera, koje su kao stvorene za ležerne stajlinge i nude bezbroj opcija za stiliziranje.

Neutralne nijanse

Kratke hlače pronaći ćete i u iznimno elegantnim dizajnima neutralnih boja, među kojima se posebno ističe chic krem i bež nijanse, dok ćete u hlačicama glamurozne bijele boje lako pohoditi i svečanije prigode.

Ugodan pamuk

Za dane kada niste raspoloženi za otmjenost i preveliko pridavanje pozornosti modnoj kombinaciji, jednostavno birajte nepogrešive pamučne hlačice u kojima ćete tijekom cijelog dana imati osjećaj lakoće i toliko željene udobnosti.

  • +15
Kratke hlačice Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M promo

Cargo hlačice

Za kraj, kao alternative suknjama i uobičajenim 'vrućim' hlačicama, u high street trgovinama potražite cargo modele - idealne za cool ljetne stajlinge i casual kombinacije s trendi tenisicama i predimenzioniranim košuljama.

Prednost ovog modnog komada jest i široka ponuda modela u high street trgovinama poput Zare ili H&M-a, gdje ćete pamučne hlačice pronaći za manje od - 10 eura.

sve osim nogometa

Učitavanje...