LAETITIA CASTA

Svemirsko izdanje francuske dive: Na crvenom tepihu sve je bacila u drugi plan

17.10.2024 u 09:54

  • +4

Laetitia Casta

Izvor: Profimedia / Autor: Provvisionato Marco/IPA/ABACA / Abaca Press / SGP / ddp USA / Profimedia

Bionic
Reading

Kao dio žirija natjecateljskog programa, francuska diva obilježila je svečano otvaranje novog izdanja Filmskog festivala u Rimu

Svemirskim, ali elegantnim izdanjem, slavna Laetitia Casta dominirala je na crvenom tepihu u Rimu u sklopu novog, 19. izdanja filmskog festivala.

Predvođen argentinskim producentom Pablom Traperom, Laetitia Casta ove je godine dio žirija natjecateljskog programa festivala.

Svemirska haljina za crveni tepih

Novo izdanje festivala otvoreno je premijerom filma 'The Great Ambition' o talijanskom političaru Enricu Berlingueru, a Casta je tim povodom zablistala u svemirskom izdanju.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezina minijaturna haljina u potpunosti je prekrivena srebrnim perlicama ušivenim na način da stvaraju 3D teksturu s valovitim uzorkom, koji na prvi pogled djeluje kao tekući oklop. Ovu haljinu pratio je polukruti šlep, no ovaj stilski odabir definitivno nije 'najsvemirskiji' detalj njezina izdanja.

Haljinu je nadopunila klasična dijamantnom ogrlicom sa zelenim smaragdima, dok sandale plijene pozornost sjajnim detaljima na polukrutoj traki obavijenoj oko rista -  podsjećajući na prstenove nekih planeta iz Sunčevog sustava, poput Saturna.

Spomenutu kreaciju na Casti potpisuje modna kuća Givenchy, a nije jedina slavna dama koja se u njoj imala priliku ugledati.

Predstavljena u kolekciji brenda za ovogodišnju sezonu jesen/zima, u njoj je također zablistala glumica Daisy Edgar-Jones, na premijeri filma 'Twisters' u Oklahoma Cityju.

Filmski debi prije 25 godina

Na crvenom tepihu u Rimu Laetitia Casta također je proslavila 25 godina glumačke karijere. Godine 1999. debitirala je u filmu 'Asterix i Obelix protiv Cezara' Claudea Zidija, prvom akcijskom filmu uživo u strip sagi Goscinnyja i Uderza.

Njezina filmska karijera potom se nastavila kao protagonistica triju naslova prikazanih na Filmskom festivalu u Cannesu, da bi godine 2010. glumila Brigitte Bardot u biografskom filmu 'Gainsbourg (vie héroïque)' Joann Sfar - uloga koja joj je donijela nominaciju za nagradu César za najbolju sporednu glumicu.