katie holmes

Tako chic: Kraljica ulične mode ima cipele koje idu uz sve i nikad ne izlaze iz mode

04.01.2024 u 08:48

Bionic
Reading

Još jedan izlazak na njujorške ulice i još jedan sjajan stajling. Katie Holmes snimljena je u još jednoj šetnji New Yorkom, a i ovog puta pažnju je privukla sjajnom modnom kombinacijom

Katie Holmes razlogom nazivaju kraljicom ulične mode, a glumica se vrlo vješto poigrava udobnim, nosivim, a istovremeno trendi i chic komadima. Njezin stila je nepretenciozan, jednostavan, a opet tako efektan, a modne stručnjake i obožavatelje oduševljava lakoćom kombiniranja i spajanja naizgled nespojivih komada.

5 komada koje trebate imati u ormaru Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Početkom zime Kateine stajlinge obilježio je smeđi kaput kojeg je nosila doslovce sa svime iz ormara, od traperica i ove sezone popularnih kaubojskih čizama pa do trenirki i tenisica. No, dolaskom nove godine Katie je posegnula za vječnom, crnom elegancijom i pokazala vrlo chic kombinaciju.

U prvom planu ovog puta se našao izbor cipela, a bile su to mokasinke, omiljena obuća u gotovo svim godišnjim dobima, kada to vremenske prilike dopuštaju. Katie je nosila vrlo popularne Gucci Horsebit mokasinke. Inače kultni brend nudi nekoliko varijanti mokasinki, a prvo izdanje datira iz 1953. Od tada, Guccijevu varijantu popularnog modela cipele nose slavne osobe na crvenom tepihu, političari tijekom javnih događanja, ali i prosječni kupci spremni izdvojiti nešto više novca za vrlo tradicionalnu siluetu.

Crna kožna cipela ima tanak oblik, kožni potplat i petu od 1,2 cm. Poželjne mokasinke također su ukrašene zlatnom kopčom u stilu konjičke opreme s prednje strane, a taj detalj Gucci je stavio na nekoliko svojih originalno dizajniranih cipela, torbica i odjevnih predmeta.

Liniju Horsebit krase ukrasi napravljeni tako da nalikuju minijaturnoj verziji metalnih prstenova na konjskoj uzdi, a osmislili su je sinovi Guccia Guccija, Aldo, Rodolfo i Vasco, 1953. godine kao svojevrsnu počast naklonosti njihovog pokojnog oca prema konjičkim motivima. Druge cipele s metalnim ukrasima su Gucci Horsebit balerinke i Gucci Horsebit natikače.

katie holmes

Ne treba joj ni jedan drugi u ormaru: Kraljica ulične mode u kaputu koji se nosi uz čizme i tenisice

Pogledaj galeriju

Voljeni par mokasinki, nosiv kako u casual, tako i elegantnijim prigodama, Katie je stilizirala s ležernom zimskom odjećom. U kombinaciji s crnim trapericama ravnih nogavica, crnim čarapama i dugim crnim kaputom dvostrukog kopčanja, glumica je izgledala sofisticirano, ali ležerno.

No, Katie nije jedina koja nije odoljela klasičnom dizajnu Gucci Horsebit mokasinki. Nosila ih je nedavno i Hailey Bieber tijekom odlaska u kupovinu, a krajem prošle godine reper Bad Bunny je nosio par svijetloplavih Gucci kožnih mokasinki na dodjeli Billboard Latin Music Awards.