Mljeveno meso može se koristiti za kuhanje 100 različitih jela, pripremite najfiniju mesnu štrucu, sarmu prema bakinom receptu, talijanske lasagne, sočne uštipke ili ćufte u bogatom umaku te uživajte u nadolazećim zimskim danima
Talijanske polpete by Branko Ognjenović
Potrebni sastojci
450 g PIK miješanog mljevenog mesa
2 šnite kruha
1 jaje
20 g soli
10 g papra
30 g peršina
2 komada luka
50 ml ulja
240 g sjeckane rajčice
30 g češnjaka
20 g peršina
30 g bosiljka
100 g ribanog sira
50 g šećera
Priprema:
U posudu stavite meso pa dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu i procijedili. Smjesi dodajte sol, papar i sjeckani peršin.
Sitno sjeckani luk prepržite na ulju te dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte. Oblikujte smjesu u male polpete te pržite u tavici na malo masnoće.
Ostatak sitno sjeckanog luka prepržite na ulju, dodajte češnjak rezan na listiće te začinite sa šećerom, soli, paprom i dodajte rajčicu sjeckanu na kockice. Kada je umak prokuhao, dodajte sviježi bosiljak i kratko prokuhajte.
Umak izlijte u vatrostalnu posudu te posložite prepečene polpete. Na svaku polpetu stavite malo ribanog sira te stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Polpete izvadite kada se sir rastopio i poprimio zlatno žutu boju.