fitness rutina

Taylor Swift otkrila kako biti u top formi: Ova tri savjeta svi možemo primijeniti

08.12.2023 u 08:48

Bionic
Reading

Najpopularnija pjevačica današnjice stavila je velik naglasak na kvalitetnu tjelovježbu i brigu o sebi tijekom 'Eras' turneje kako bi ostala u top formi

Taylor Swift pokorila je svijet 'Eras' turnejom, a bitan saveznik u ovom iznimno zahtjevnom pothvatu bila je njezina fitness rutina koja joj je omogućila osjećaj povišene energije i spremnosti na sve napore.

S obziro na to da su njeni koncerti i novi hitovi rušili rekord za rekordom, nakon čega je uslijedio uspješan film, a potom i iznimno praćena veza s Travisom Kelceom, nikoga nije iznenadilo kada ju je ugledni Times proglasio osobom 2023. godine.

Nakon što je ponijela ovu laskavu titulu, pjevačica je za Times dala intervju, u kojem je opisala i tri ključna koraka svoje fitness rutine.

  • +2
Taylor Swift koncert u Brazilu Izvor: Profimedia / Autor: Dilson Silva / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Trčala sam na traci svaki dan i pjevala uz cijelu set listu. Za brže pjesme sam ubrzala tempo, a za sporije sam samo brzo hodala. Imala sam i plan treninga orijentiran na izmjenu kardio vježbi i utega. Također sam pohađala satove plesa tijekom tri mjeseca jer mi učenje koreografija nije jača strana', otkrila je Taylor.

Rutina vježbanja pomogla joj je izdržati nevjerojatan tempo koncerata koje je na vrhncu turneje održavala više puta tjedno, u trajanju dužem od tri sata.

I dok će malo nas započeti vježbati tako da otpjeva cijeli koncert Taylor Swift ili krene na aktivno učenje koreografija, njena rutina ponudila je tri zdravstvena trika koja baš svi možemo iskoristiti.

Tri savjeta Taylor Swift o tjelovježbi

Kao prvo, cilj treninga ne mora biti mršavljenje, već je bolje staviti naglasak na zdravu kondiciju i izdržljivost. U tome može pomoći kombinacija kardio treninga, utega i vježbi koje nam daju malo zabave poput plesa.

Držite li se ove formule, možete pokretati svoje tijelo na razne načine, ojačati sve mišiće i ne riskirati da izgubite interes za trening koji je previše jednoličan.

Swift nas je naučila i da bez pravilne prehrane, čak ni najbolji trening neće osiguati zdravo i otporno tijelo. Za pjevačicu to konkretno znači da je u potpunosti apstinirala od alkohola tijekom priprema za svoju turneju.

  • +2
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I za kraj, važno je znati kada odmoriti. Ako si ne dopustite regenerativne faze, dugoročno preopterećujete svoje tijelo.

'Nakon nastupa obično ustajem iz kreveta samo kako bih se najela', kaže Taylor Swift. 'Svaki put kad zakoračim, noge mi krckaju od plesa na visokim potpeticama pa je odmor ključan.'