RECEPTI ČITATELJA

Tikvice na ovako maštovit način još niste kušali

28.07.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Volite rolate, a niste još kušali onaj od tikvica. Donosimo vam maštovit recept koji možete napraviti u vegetarijanskoj varijanti, ali i s mesnim dodacima. Idealan je za ljubitelje povrća, a nakon njega tražit ćete još

Sastojci:
Jedna veća tikvica
5 jaja
soli, kopra, papra, češnjaka
3 žlice usitnjenih zobenih pahuljica
2 do 3 rajčice
150 g trapista
Tikvice očistiti i naribati (ako su domaće nije potrebno guljenje, ako su
kupovne, svakako ih ogulite), posolite i tako neka odstoje 15 minuta pa
ih ocijedite. Dodati razmućena jaja, začine i umiješati u tu smjesu
smrvljene zobene pahuljice.


Priprema:

Ugrijati pećnicu na 180, na papir za pečenje na velikoj tepsiji

staviti smjesu od tikvica i jaja, peći tako 15 minuta. U međuvremenu
naribati sir, rajčicu narezati na ploške (po želji i 150 g šunke,
ali je super i vegetarijanska varijanta koju ja preferiram), izvaditi
napola pečen rolat poslagati prvo ribani sir, eventualno šunke i
posložiti rajčicu, zarolati u rolat i peći još oko 5-10 minuta.

Servirati mlako, dobar tek! Recept je poslala Mirjana Plećaš iz Orahovice.

Imate li svoje omiljene lagane ljetne recepte, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala (mlinac za sol, pregaču, majicu, šalicu, notes i anatomsku podlogu za miš).