MOŽE LI BOLJE?

Tjestenina u umaku od rajčice i ricotte

06.03.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Brza jela ne moraju nužno biti nezdrava i masna. Isprobajte tjesteninu bucatini u umaku od rajčice i ricotte

Ovo ukusno talijansko jelo brzo se i lako sprema, a potrebno vam je tek nekoliko sastojaka koje ćete bez problema nabaviti u bilo kojoj trgovini. Real Simple za one koji nemaju vremena ili jednostavno obožavaju tjesteninu, preporučuje bucatini u umaku od rajčice i ricotte.

Sastojci:

tjestenina bucatini ili neka druga po želji
1/4 šalice maslinovog ulja
2 režnja sjeckanog češnjaka
pola kilograma očišćene i nasjeckane rajčice
košer sol i papar
1 šalica ricotta sira
1/4 šalice svježeg bosiljka lišće, rastrgan

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju ili način koji volite. Nakon što je ocijedite, vratite je u lonac i stavite sa strane dok pripremate umak. U dubljoj tavici zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga 15 sekundi da ne posmeđi.


Dodajte rajčicu (oguljenu) i posolite sa 3/4 žličice soli i malo papra. Kuhajte petnaestak minuta povremeno miješajući. Umak prelijte preko tjestenine i posipajte ricottom te malo svježeg bosiljka.