TAKO JEDNOSTAVNO

Tjestenina u umaku od tikvica

21.01.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Umak od tikvica, mladog luka i svježeg sira pravi je ugođaj za nepce. Lagani obrok koji će vas osvojiti

Sastojci za tri osobe:

1 glavica luka
1-2 češnja češnjaka
1 tikvica (oko 200 g)
2 mlada luka
50 g parmezana
300 g tjestenine (fettuccine)
1 žlica maslaca
200 ml povrtnog temeljca (kocka)
75 g svježeg sira
1 žlica bijeloga balzamičnog octa
sol
papar
parmezan za posipanje

Priprema :

Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Tikvicu operite, naribajte ili narežite na dugačke tanke prutiće. Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke kolute. Parmezan naribajte. U velikom loncu zakuhajte dosta slane vode. Fettuccine prema uputama skuhajte 'al dente'. U međuvremenu na maslacu lagano popržite luk. Dodajte naribanu tikvicu, češnjak i mladi luk te popržite oko 3 minute. Dodajte temeljac od povrća, svježi sir i parmezan i ostavite neka lagano kuha sve dok tjestenina ne bude gotova. Tjesteninu ocijedite. Umak začinite octom, solju i paprom. Poslužite ga s tjesteninom i s malo svježe naribanog parmezana.

Vrijeme pripreme: oko 25 minuta
Kalorijska vrijednost obroka: oko 590 kcal

Još recepata možete pronaći u knjizi 'Vegetarijanska kuhinja iz cijelog svijeta' u izdanju Mozaik knjige