Sočna, slatka i tako ukusna torta od badema jedna je od onih slastica u kojoj ćete uživati dok pijete kavu ili popodnevni čaj
Bez nepotrebnog kompliciranja, jednostavnih sastojaka i pripreme, s dodatkom badema koji joj daje sletni, delikatni okus, ova tortica pravi je paketić užitaka. Pripremite je ujutro i uživajte u njoj dok ispijate popodnevnu kavu ili čaj, ponesite u goste i uživajte u komplimentima za desert u čijem okusu se uživa od prvog do zadnjeg zalogaja.
Potrebni sastojci:
- 115 g maslaca
- 60 ml milerama
- 300 g šećera plus još 6,5 g za posipanje
- 2 jaja
- 200 g prosijanog višenamjenskog brašna
- 1 prstohvat soli
- 1 čajna žličica ekstrakta badema
- 45 g listića badema
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje promjera 25 cm obilno namastite maslacem. Ako ćete tortu poklanjati, upotrijebite namašćeni jednokratni kalup za pite.
Pomiješajte maslac, mileram i 300 g šećera i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Dodajte jedno po jedno jaje i dobro promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Dodajte brašno, sol i ekstrakt badema. Dobro promiješajte, pa ulijte u pripremljeni kalup.
Tortu pospite preostalim šećerom i listićima badema.
Pecite 30 do 40 minuta, dok ne porumeni. Pustite da se kolač ohladi 1 sat prije posluživanja.