tako slatko

Uz popodnevni čaj ili kavu: Torta od badema kolač je u čijem okusu ćete uživati od prvog do zadnjeg zalogaja

12.01.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Sočna, slatka i tako ukusna torta od badema jedna je od onih slastica u kojoj ćete uživati dok pijete kavu ili popodnevni čaj

Bez nepotrebnog kompliciranja, jednostavnih sastojaka i pripreme, s dodatkom badema koji joj daje sletni, delikatni okus, ova tortica pravi je paketić užitaka. Pripremite je ujutro i uživajte u njoj dok ispijate popodnevnu kavu ili čaj, ponesite u goste i uživajte u komplimentima za desert u čijem okusu se uživa od prvog do zadnjeg zalogaja.

Potrebni sastojci:

  • 115 g maslaca
  • 60 ml milerama
  • 300 g šećera plus još 6,5 g za posipanje
  • 2 jaja
  • 200 g prosijanog višenamjenskog brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 čajna žličica ekstrakta badema
  • 45 g listića badema

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje promjera 25 cm obilno namastite maslacem. Ako ćete tortu poklanjati, upotrijebite namašćeni jednokratni kalup za pite.

Pomiješajte maslac, mileram i 300 g šećera i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.

Dodajte jedno po jedno jaje i dobro promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.

Dodajte brašno, sol i ekstrakt badema. Dobro promiješajte, pa ulijte u pripremljeni kalup.

Tortu pospite preostalim šećerom i listićima badema.

Pecite 30 do 40 minuta, dok ne porumeni. Pustite da se kolač ohladi 1 sat prije posluživanja.