zanimljiva pojava

Večeras ćemo svjedočiti fenomenu Plavog Mjeseca, evo što to znači astrološki

19.08.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Izraz 'plavi mjesec' nema nikakve veze s bojom mjeseca, već označava nešto što se događa vrlo rijetko. Naime, riječ je o rijetkoj pojavi kada se tijekom jednog godišnjeg doba pojave čak četiri puna mjeseca, što, naravno, ima i astrološko značenje

Danas, 19. kolovoza, svjedočit ćemo fenomenu plavog supermjeseca, fenomenu koji bi trebao obasjati čitavo nebo te tak završiti sezonu punog mjeseca u kolovozu. Kao i uvijek, mjesečeve mijene pogodit će neke od nas, a ovaj put plavi će supermjesec posebno djelovati na tri horoskopska znaka.

'Sezonski plavi mjesec četvrti je puni mjesec koji se pojavljuje u sezoni. Obično bi se sezona sastojala od tri mjeseca i tri puna mjeseca, ali puni mjesec u kolovozu 2024. je četvrti u ljetu, što ga čini sezonskim plavim mjesecom', objasnio je slavni astrolog.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Unatoč kišnom i oblačnom vremenu u Hrvatskoj, ukoliko noćas ipak uhvatite tračak vedrog neba, vidjet ćete i pun mjesec koji će se ovaj put pojaviti veći i svjetliji jer će se naći blizu Zemlji, što se u astrološkom svijetu znači odvažniju verziju punog mjeseca, a time i promjene u životima nekih znakova zodijaka.

Ovaj put plavi supermjesec u znaku je Vodenjaka, a astrolog dodaje: 'Pun je mjesec koji će koristiti ljudima i situacijama koje su posebno izazovne, te im dati nadu i priliku da napreduju.'

Iako je u znaku Vodenjaka, večerašnji puni mjesec djelovat će i na neke druge znakove

Vodenjak

Vodenjaci mogu doživjeti živopisne snove tijekom plavog supermjeseca koji bi mogli predvidjeti njihovu budućnost.

'Ovaj puni Mjesec bit će u znaku Vodenjaka, tako da će oni rođeni u tom znaku osjetiti najveći utjecaj. Pun Mjesec je vrijeme proročkih snova, a Vodenjaci su prilično duhovno nadareni, pa će njihovi snovi biti smisleni i nezaboravni', rekao je astrolog predloživši vodenjacima da dobro zapamte snove koje će noćas sanjati.

Škorpion

Škorpioni su poznati po svojoj vatrenoj strasti, a večerašnji uzbudljivi kozmički događaj mogao bi im pomoći da to usmjere u nešto pozitivno.

'Škorpionom vlada Pluton, koji je također u Vodenjaku na dan punog Mjeseca, stvarajući posebnu vezu između kozmičkog događaja i zvjezdanog znaka. Pluton je planet transformacije, tako da će donijeti promjene ravno pred vrata Škorpiona. Ova bi promjena mogla biti oko Škorpionova samoizražavanja i interesa za druge. Škorpion će također biti potaknut da izliječi svijet. Bilo da su u iskušenju da se pridruže političkom pokretu ili da se prijave za dobrotvornu utrku.'

Djevica

Djevice bi trebale biti na oprezu jer se poznata lica iz prošlosti mogu iznenada ponovno pojaviti u njihovom životu tijekom sljedećih nekoliko dana i odati im svoje tajne.

'Veza Djevice s punim Mjesecom ovog kolovoza dolazi zahvaljujući njihovom planetarnom vladaru, Merkuru. Ovaj planet je točno nasuprot Mjesecu na dan punog mjeseca, što znači da će Djevica pokušavati živjeti život i ignorirati ga.'