Ovaj riblji recept vrlo je jednostavan, a umjesto soma možete koristiti bilo koju vrstu ribe
Potrebni sastojci (za 3-4 osobe):
nekoliko većih krumpira
3-4 veća fileta soma
2 žlice kiselog vrhnja
1 manja staklenka zelenih maslina s paprikom
nekoliko mini rajčica
1 manja glavica luka
2 veće mrkve
2 režnja češnjaka
listovi svježeg peršina
malo maslinovog ulja
sol, vegeta + začini po želji
Priprema je vrlo jednostavna.
Ogulite krumpire, narežite ih na deblje ploške te ih malo posolite i posipajte vegetom. Ploške krumpira posložite na posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pokapajte malo maslinovog ulja po krumpiru.
Filete soma (može i neke druge ribe) premažite kiselim vrhnjem ili mileramom s jedne strane, te ih položite na krumpir, s vrhnjem prema dolje, tako da nepremazana strana bude s gornje strane.
Filete posolite te po njima posipajte sitno sjeckani češnjak i peršin. Preko krumpira naslažite još mini rajčice, nekoliko kriški luka, zelene masline punjene paprikom te 2 mrkve narezane po dužini, na trakice. Sve skupa dodatno začinite po želji i poprskajte maslinovim uljem.
Prekrijte alu folijom i stavite peći u pećnicu. Nakon otprilike pola sata maknite foliju i pustite još oko 20 min da se zapeče. Recept nam je poslala čitateljica Ksenija Cajzek.Imate li svoje omiljene lagane ljetne recepte, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.