KULTNO IZDANJE

Vraća se osvetnička haljina princeze Diane: Fotografije sa snimanja Netflixove 'Krune' sve su oduševile

08.11.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Britanska princeza Diana tijekom života stvorila je brojne nezoboravne modne trenutke, a haljina koju je nosila nakon što je njezin suprug priznao izvanbračnu aferu jedna je od najpamtljivijih

Zahvaljujući maloj crnoj haljini koju je u lipnju 1994. godine princeza Diana odjenula za gala večeru u galeriji Serpentine u Londonu, nastao je modni termin 'osvetnička haljina'.

Priljubljena uz tijelo i zavodljivog, srcolikog kroja dekoltea, spomenuta haljina djelo je dizajnerice Christine Stambolian, a nju je princeza Diana odlučila nositi istoga dana kada je princ Charles javnosti priznao izvanbračnu aferu s Camilom Parker-Bowles.

Protekloga vikenda ova haljina ponovno je postala glavnom temom, a sve zahvaljujući snimanju pete sezone Netflixove hit serije 'Kruna'.

Paparazzo fotografije glumice Elizabeth Debicki koja u ulozi princeze Diane na setu serije nosi ovu kultnu haljinu izazvale su val oduševljenja na društvenim mrežama.

Nakon što je u javnost isplivao podatak da će princeza Diana na spomenutoj gala večeri nositi haljinu brenda Valentino, u zadnji čas odlučila se za nošenje male crne haljine koja je u njezinom ormaru stajala pune tri godine zbog preodvažnog dizajna.

  • +30
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: JUSTIN SUTCLIFFE / Shutterstock Editorial / Profimedia