Advent u Bote

Vratila se jedna od najljepših zagrebačkih adresa adventa

07.12.2022 u 15:30

  • +12

Advent u Bote

Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Popović

Bionic
Reading

Čudesna šuma Adventa u Bote pravi je hedonizam

Posljednjih nekoliko godina Advent u Bote jedno je od mjesta kojima se rado vraćamo. Ovu godinu Zvonimirova 124, mjesto je u kojem ćemo usred gradske vreve uživati u mirnoj oazi u kojoj nas očekuje pravi hedonizam. Duhu Božića i važnosti zajedništva u velikoj obitelji Šare oduvijek se pridaje posebna pažnja a želja je isto prenijeti i gostima restorana.

'Tema ovogodišnjeg Adventa u Bote je čarobna šuma koja svakom pruža priliku sa se izgubi u božićnoj bajci prepunoj nevjerojatnih okusa i mirisa. Na samom ulazu čekaju vas velike zvijezde koje su uistinu pale u našu čarobnu šumu kako bi ljudima osvijetlile i uljepašale ovo posebno doba godine. Bota je sada mjesto u kojem nestaje stvarnost i kreće hedonizam!' – otkriva dizajnerica interijera Nina – Pixy With Love.

Restoran Bota Šare za vrijeme Adventa svakog će četvrtka i petka uz živu glazbu gostima predstaviti svoje najbolje specijalitete. 'Čitav tim restorana Bota zasukao je rukave da bi svoj okoliš, interijer i gastro ponudu pretvorili u pravu gastro bajku!' – ističe Antonela Šare.

Ove godinu na Vašoj najdražoj zagrebačkoj gastro adresi u Čarobnoj šumi čekaju Vas brojna iznenađenja. Živa vatra, velike zvijezde i njihalica za dvoje prekrivena baršunom idealna je kulisa za božićnu fotku koja će nam još dugo ostati kao draga uspomena.

Iz uvijek bogate Botine riblje vitirine odabrani su najbolji komadi svježe jadranske ribe za tri jela dostojna blagdanskog stola, a koja možete napraviti i u svom domu. To su carpaccio od orade iz Malog Stona s divljom narančom, brudet od brancina i cipola te jadranske lignje na dubrovački s toplim krumpirom i rikulom.

Advent u Bote ovog Božića mjesto je okupljanja, slavlja i stvaranja najljepših uspomena u krugu obitelji, prijatelja, poslovnih partnera i svih dragih ljudi koje ćemo tek upoznati na ovoj adresi.

LIGNJE NA DUBROVAČKI S TOPLOM SALATOM OD KRUMPIRA I RIKULE

Sastojci:

  • Oštro brašno 20g
  • Sol
  • Papar
  • Maslinovo ulje 0.5dl
  • Rikula 400g
  • Krumpir 400g
  • Lignje 1.2kg

Priprema:

Lignje očistimo od iznutrica, glave, očiju i zuba. Napravimo ravan rez po dužini i otvorimo lignju na leptira. Dobro posuŠimo te lignju ističemo s one strane u kojoj su bile iznutrice, posolimo, popaprimo te istučenu stranu stavimo u brašno. Zatim pržimo u dobro zagrijanoj tavi dok se one same ne saviju te dobiju zlatno žutu boju. Poslužimo s rikulom i toplim krumpirom.

RIKULA S TOPLIM KRUMPIROM

Sastojci:

  • Krumpir 0,5 kg
  • Rikula 200 g
  • Stonska sol po želji
  • Papar po želji
  • Maslinovo ulje 0.5 dcl

Priprema:

Krumpir oguliti, narezati na kocke te skuhati. Kada je krumir gotov dok je topao začiniti sa soli, maslinovim uljem i paprom. Zatim umjereno istući te dodati rikulu nasjeckanu na krupnije komade.

BRUDET OD BRANCINA I CIPOLA

Sastojci:

  • 1 kg miješane ribe (cipla i orade)
  • 2 luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • 2 dl crnog vina Pelješkoga plavca
  • 0.5 dcl biljnog ulja
  • 1 dl maslinovog ulja
  • stonska sol po želji
  • ljuta papričica komadić
  • 3 lista lovora
  • 2dcl riblje juhe
  • peršin 2 grančice

Priprema:

Zažutiti kapulu na miješanom ulju, prethodno izrezanu na polumjesec. Kada kapula dobije zlatnu boju dodati sitno nasjeckan češnjak, pirjati koju minutu te dodati pelatu, bijelo vino i riblju juhu. Pustiti da se kuha dok rajčica ne omekša i pusti svoje sokove, cca 10-15min. Dodajte ribe, a nakon kratkog vremena i ostale sastojke. Pirjati brodet 30-40 min. Kad je gotov dodati sitno nasjeckani peršinov list.

CARPACIO OD ORADE S DIVLJOM NARANČOM

Sastojci:

  • orada 1kg
  • sol po želji
  • papar po želji
  • parmezan 15 dkg
  • kapare 15 dkg
  • rikula 20 dkg

Priprema:

Očisititi svježu oradu od utrobe i ljuski. Izvući filete i narezati na tanke listove, zatim posoliti i popapriti te marinirati pola sata u soku divlje naranče i maslinovom ulju. Servirati na podlozi od rikule, posuti parmezanom i kaparama.