MODNI PORIVI

Vrući jesenski trendovi kojima ćemo biti zaluđeni narednih mjeseci

26.08.2018 u 16:25

Bionic
Reading

Iako su velike vrućine još uvijek prisutne, a naše misli još uvijek negdje na plaži, vrlo brzo iznenadit će nas jesen kojoj se itekako veselimo kada bacimo pogled na ono što nam donose najnoviji jesensko-zimski trendovi za sezonu 2018./2019. Nudimo vam pregled najvećih trendova kojima ćemo biti zaluđeni narednih mjeseci, barem ako je vjerovati kolekcijama vodećih modnih vizionara

1. Slojevito odijevanje

Ako ništa drugo, ove nam jeseni i zime neće biti hladno jer golišave ljetne kombinacije i donedavno popularne crop topiće i veste zamijenit će slojevito odijevanje, na čemu će nam sigurno biti zahvalni naši bubrezi.

2. Kaubojski look

Isabel Marant i Alberta Ferretti samo su neke od etabliranih modnih kuća koje su na tjednu mode predstavile kolekcije oplemenjene kaubojskim elementima, stoga ako ste ovog proljeća upecali najnoviji omiljeni par kaubojskih čizmica koje ste nosili uz ljetne haljine, predlažemo da ih još ne pospremate u ormar.

3. Cvjetni print

Ne znamo kako vas, ali nas oduševljava činjenica da ćemo i u zimskim mjesecima uživati u cvjetnom printu.

4. Skafanderi

Kako smo već ranije spomenuli, ove ćemo zime biti itekako ugrijani, a za to će biti zaslužni debeli skafanderi kojima su modne kuće Alexander McQueen i Sacai dale potpuno novu dimenziju.

5. Naglašena ramena

Povratak naglašenih ramena i jastučića je konačno tu, što Saint Laurent i Marc Jacobs jasno daju do znanja. Pozitivna stvar kod ovog omraženog trenda je to što ćete ih, baš kao i sve dosadašnje trendove, vrlo brzo zavoljeti, ali i to da u sve postojeće haljine i sakoe vrlo povoljno možete dati ušiti jastučiće i postići željeni efekt bez odlaska u kupovinu.

6. Parke

Parke, i to one predimenzionirane, i ove će jeseni biti veliki trend, a ako je vjerovati Balenciagi i Maisonu Margieli, što veći broj parke odjenemo, tim ćemo više izgledati high fashion.

7. Umjetno krzno

Prirodno krzno odavno nije dobrodošlo u svijetu mode, a sve više dizajnera radi isključivo s umjetnim krznom koje zahvaljujući današnjoj tehnologiji izgleda kao vjerodostojna kopija pravog. Na radost mnogih, i ove sezone umjetno krzno će biti in, a ako još uvijek u svom ormaru nemate bundu, vrijeme je da ju nabavite - od umjetnog krzna, naravno!

8. Resice

Resice, resice i još malo resica. S obzirom na to da smo ranije spomenuli kako će kaubojski look biti u trendu, sukladno tome popularne će biti i resice, bez obzira bile one u kombinaciji s kožnom jaknom ili elegantnom haljinom.

9. Radna odjeća

Signalizacijska odjeća koju smo dužni odjenuti u slučaju prometne nesreće ili ako radimo na prometnici nekako je pronašla put i do modne piste. Iako nismo sigurni kako će ovaj trend prihvatiti šira javnost, Calvin Klein i Burrberry su rekli svoje, posvetivši cijelu kolekciju ovom trendu.

10. Pelerine i plaštevi

Pelerine, plaštevi i udobni kardigani od vune neizostavni su dio zimskog ormara i neizmjerno im se veselimo jer pristaju uz baš sve.

11. Moda inspirirana 60-ima

Retro chic ove sezone nosi oznaku 60-ih. Izvucite iz bakinih i maminih ormara stare haljine pepita uzorka i veste šarenih printova koje možete nositi preko košulja u kombinaciji s omiljenim gležnjačama i vintage sunčanim naočalama.

12. Fluorescentne boje

Ako ste pak ljubitelj 90-ih, veselit će vas to što se fluorescentne boje vraćaju u modu na velika vrata.

13. Šljokice

Tko bi odolio šljokicama tijekom zimskih mjeseci? Brojne modne kuće poput Guccija i Alberte Ferretti u svoje su kolekcije uključile šljokice, a ove jeseni i zime viđat ćemo ih možda i češće nego prošle sezone.

14. Ovčja vuna

Sjećate li se takozvanih teddy kaputa i jaknica? I ove će sezone kaputi i jakne od ovčje vune ili njezine imitacije biti must have, kao i kožne jakne s vunenom kragnom, koje su također bile hit prošle zime.

15. Odjeća inspirirana maramama

Ako pogledate Guccijevu kolekciju za jesen/zimu, primijetit ćete da su marame apsolutni hit koji nas očekuje narednih mjeseci. Marine Serre i Richard Quinn od njih su načinili kompletne kolekcije i, moramo priznati, izgledaju neodoljivo.

16. Hippie stil

Prošli smo 60-e, 80-e i 80-e, pa ne bi bilo u redu da preskočimo 70-e. Hippie stil također će ove sezone biti rado viđen gost na ulicama - od šarenog pletiva, preko resica, do lepršavih haljina - sve to i još puno više predstavile su modne kuće Loewe i Missoni.

17. Materijali po uzoru na aluminijsku foliju

Reflektirajući metalik materijali koji podsjećaju na aluminijsku foliju također su dobrodošli ove jeseni, pogotovo u obliku kaputa koji će podignuti baš svaki stajling.

18. Jakne iz 80-ih

Predimenzionirane kožne jakne, one s puf rukavima i traper jakne obilježile su 80-e, a ove jeseni itekako će se sve vrtjeti oko ovih retro komada koji su sve češći na modnoj pisti.

19. Pidžame za van

Iako su nakon velike popularnosti pidžame kao odjevni komad za svaki dan doživjele zatišje, to ne znači da ih nećemo i dalje viđati. Bottega Veneta i Y/Project posvetili su svoje kolekcije pidžamama, negližeima i spavaćicama koje vide izvan kreveta.

20. Karirani uzorak

Karirani uzorak obilježio je proteklu sezonu kao najpoželjniji trend bez kojeg se ne može i ne smije. Isto će biti i ove sezone, pa predlažemo da svoje karirane kapute i sakoe od prošle sezone sačuvate za ovu jesen.

21. Lepršave haljine

Elegantne haljine ravnog kroja od satena i svile ove zime kombinirajte preko dolčevita, ukoliko je riječ o slip haljinama, a ako je riječ o haljinama dugih rukava, kombinirajte ih uz omiljene čizmice na petu.

22. Uzorak leoparda

Uzorak leoparda nikad ne izlazi iz mode, ali s dolaskom ljeta poprimio je posve nove razmjere. Popularni kupaći kostimi s tim uzorkom dobit će svoje nasljednike - kapute s uzorkom leoparda.

23. Couture rukavi

Couture rukavi s efektnim detaljima, volanima i predimenzioniranim krojem, poput onih koje smo imali prilike vidjeti na tjednu mode kada su svoje kolekcije predstavili Alexander McQueen i Marc Jacobs, ove će zime biti itekako traženi na policama trgovina.

24. Pletivo

Pletivo je nezaobilazan dio zimskih mjeseci, pa nimalo ne čudi to što se nalazi na ovoj listi. Što god od pletiva odlučili kupiti, teško da ćete pogriješiti.

25. PVC kaputi

Prošle sezone kaputi od PVC-a su se niotkud pojavili na samom vrhu modnih prioriteta, a modne ovisnice neće im moći odoljeti ni ove jeseni, barem ako je vjerovati modnim kućama Marni i Fendi.