ikona stila

Za Đurđu Tedeschi Stradun je poput modne piste, a ovim stajlingom pokazala je zašto se isplati ulagati u bezvremenske modne komade

13.08.2021 u 14:44

Bionic
Reading

I dok se stajling može iskopirati, stil je nešto što se grad godinama. Odličan primjer za to je umirovljena sutkinja Đurđa Tedeschi koju mnogi smatraju jednom od najbolje odjevenih Hrvatica. Ljetne dane tradicionalno provodi u Dubrovniku, a Stradun je nerijetko njezina modna pista

Nekadašnja sutkinja i majka poduzetnika Emila Tedeschija, Đurđa Tedeschi nesumnjivo je hrvatska ikona stila. Njezine modne kombinacije ne mogu proći nezamijećeno, a vješto balansirajući između elegancije, udobnosti i modne avangarde Đurđa Tedeschi uvijek je vjerna sebi i godinama građenom stilu.

Njezin ormar krase kreacije svjetskih poznatih brendova o kojima mnoge žene mogu samo sanjati. Premda se o njezinom modnom stilu vrlo često raspravlja, a njezini stajlinzi pamte i prepričavaju, ono o čemu Đurđa najrjeđe voli govoriti upravo je – moda.

Međutim, poznato je kako vrlo često i rado nosi kreacije japanskog dizajnera Junye Watanabea, a u ormar joj krase i modni predmeti s potpisom modnih kuća kao što su Celine, Balenciaga i Bottega Veneta.

I dok je crna njezina omiljena boja, ponekad oduševi modnim izletom s bijelom haljinom, crvenim cipelama ili sivom suknjom. No, čini se kako su Đurđina zlatna modna sredina haljine s točkicama koje predstavljaju odličan stilski odmak od vječne crne.

  • +5
Đurđa Tedeschi Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Tako je prije nekoliko dana dubrovačkim Stradunom prošetala u zagasitoj bordo haljini s točkicama. Istu haljinu Đurđa je nosila i prošle godine povodom 71. Dubrovačkih ljetnih igara, a ovim modeoml dokazala je kako su stil i elegancija vječni te da dobro odabrani modni komadi su doista bezvremenski.

I dok je prošle godine haljinu nosila za večernje događanje te je kombinirala s crnim sandalama na vezanje te zanimljivom torbicom s duljim zlatnim lancem, ovoga ljeta Đurđa ju je prošetala u dnevnoj varijanti s bijelim ljetnim sandalama, odgovarajućom torbom te upečatljivim ukrasom u kosi.

Osim toga, stajlinzi za mnoge najbolje odjevene Hrvatice pokazuju i kako Đurđa ne zazire od modnog recikliranja, kako haljina, tako i modnih dodataka poput šešira. Što je itakako razumljivo ako u obzir uzmemo modno blago koje skriva njezin ormar.

Samozatajna Đurđa Tedeschi vrijeme rado provodi na relaciji Zagreb-Dubrovnik, a ljetne dane u pravilu su uvijek rezervirane za uživanje u gradu podno Srđa gdje obitelj Tedeschi posjeduje luksuznu vilu za čije je uređenje bio zadužen Saša Šekoranja.