NEOČEKIVANI RAZLOZI

Za izostanak orgazma nisu krivi samo muškarci, nego i ovo!

26.02.2014 u 07:25

Bionic
Reading

Loša cirkulacija, višak kilograma, kontracepcijske pilule... Sve to, ali mnoge druge stvari utječu na ženski orgazam

Posljednjih godina provedena su brojna istraživanja na temu ženskog orgazma, a dobiveni rezultati pokazuju da mnoge žene ne uspijevaju uvijek doživjeti orgazam. Kako napominju znanstvenici, to često nije krivnja muškaraca. Zapravo, mnoge stvari utječu na izostanak orgazma.

Pilule
Nekoliko istraživanja pokazalo je da kontracepcijske pilule utječu na orgazam, odnosno njegov izostanak. I ne samo to, pilule mogu smanjiti ženski libido te samim time umanjiti želju za seksom.

Multitasking
Čak i za vrijeme seksa ženski mozak radi punom parom. Žene tijekom seksa razmišljaju o mnogim stvarima – od toga kako izgledaju pa sve do obaveza koje još trebaju obaviti. Budući da seks, ali i orgazam uvijek započinju u mozgu, normalno je to da multitasking ne pridonosi doživljavanju orgazma.

Antidepresivi
Brojna su istraživanja pokazala da antidepresivi pogubno djeluju na seksualni život ljudi i to ponajviše zato jer utječu na razinu hormona u tijelu. Za žene to znači smanjenu želju za seksom, ali i izostanak orgazma. Zašto? Većina antidepresiva na neki način umanjuje osjetljivost vrha živaca koja je pak potrebna za doživljavanje orgazma.

Loša cirkulacija
Već je otprije poznato da loša cirkulacija utječe na probleme s erekcijom, ali novija istraživanja pokazuju da loša cirkulacija negativno utječe i na seksualni život žena. Uočeno je i da klitoris, baš poput penisa, treba dovoljan dotok krvi kako bi žena doživjela orgazam. Ako se protok krvi u tijelu ne odvija kako treba, ženi je puno teže dostići orgazam.

Višak kilograma
Višak kilograma uzrokuje promjenu razine hormona, a hormoni su izravno povezani sa seksualnim životom. Kako pokazuju neka istraživanja, višak masnoća u tijelu smanjuje razine testosterona koji igra važnu ulogu u ženskom libidu, ali i orgazmu. Dakle kilogrami nisu prijatelji kvalitetnog seksualnog života.

Stres
Već je poznato da stres pogubno djeluje na cjelokupno ljudsko zdravlje. To znači da snažno utječe i na seksualno zadovoljstvo. I muškarci i žene pod stresom teže doživljavaju orgazam, a imaju i problema s libidom. Čak je to češće slučaj kod žena koje su osjetljivije na stres. Poznato je da stres također utječe na razinu hormona koji igraju važnu ulogu u doživljavanju orgazma.