Palačinke su odlična stvar; brzo se pripravljaju, potrebne sastojke skoro uvijek imamo kod kuće, a djeca ih naprosto obožavaju
Potrebni sastojci:
Za palačinke:
3 jaja
250 g brašna
200 ml mineralne vode
prstohvat soli
Za nadjev:
3 jaja
120 g šećera
korica od pola limuna
400 g svježeg kravljeg sira
300 ml kiselog vrhnja
maslac
Priprema:
U dubokoj posudi izmiješamo jaja, prstohvat soli i mlijeko te postupno, neprekidno miješajući, dodajemo brašno. Smjesu ostavimo da odstoji oko pola sata pa u vrućoj tavi na vrlo malo ulja jednu po jednu ispečemo palačinke.
Bjelanjke odvojimo od žutanjaka pa od njih istučemo čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer pjenasto izmiješamo, dodamo limunovu koricu, svježi kravlji sir, snijeg od bjelanjaka i sve zajedno lagano izmiješamo u jednoličnu smjesu.
Pečene palačinke nadijevamo izrađenom smjesom, zamatamo ih i slažemo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Prije stavljanja u pećnicu palačinke zalijemo kiselim vrhnjem i zapečemo u pećnici dok ne porumene.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.