Neobična pizza sa šparogama i šunkom lako uspijeva i ne zahtijeva puno pripreme
Potrebni sastojci za 4 osobe:
Jedno gotovo smrznuto tijesto za pizzu
500 g zelenih šparoga
1 žlica kiseloga vrhnja
1 žličica naribane limunove korice
1 žličica limunova soka
Crni papar, sol
1 žlica svježe naribanoga parmezana
50 g kuhane šunke
50 g krušnih mrvica
6 listova bosiljka
Brašno za radnu plohu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva (ventilatorsku na 150). Obložite tijestom okrugli oblik za pitu promjera 28 cm. Popecite tijesto 10 minuta u sredini pećnice da dobije svijetložutu boju, a potom ga malo ohladite. Zagrijte pećnicu na 200 (ventilatorsku na 175 stupnjeva).
Očistite šparoge pa donju trećinu tanko ogulite. Kuhajte ih 10 minuta u slanoj vodi i ocijedite.
Izmiješajte kiselo vrhnje s limunovom koricom i sokom, solju, paprom i sirom pa time premažite tijesto. Odozgo složite šparoge pa posolite i poparite.
Izrežite šunku na sitne kockice, izmiješajte ih s mrvicama i posipajte po šparogama. Pecite 20 minuta u sredini pećnice. Nasjeckajte bosiljka i posipajte po nadjevu.
Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Nova kuharica za pripremanje jele s malo masnoće' u izdanju Mozaik knjige.