ODMARALIŠTA SLAVNIH

Zvijezde u bijegu od svakodnevice

24.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Iako vjerojatno nikada nećemo uživati u tolikoj količini vlastitog luksuza, zanimljivo je pogledati mjesta na koja poznati odlaze kako bi pobjegli od svakodnevice. Poneki za svoje oaze mira izdvajaju i desetke milijuna dolara, dok je drugima od raskoši važnija egzotična lokacija na kojoj se mogu odmoriti i sakupiti snagu za nove izazove

Baš kao i običnim smrtnicima i zvijezdama je potrebno mjesto na koje se sklanjaju od najezde loših vijesti kao što su globalna kriza ili svinjska gripa. Kako je riječ o multimilijunašima, nije čudno da su njihova mjesta za odmor zainteresirao i popularni časopis Forbes koji već nekoliko godina objavljuje popise stotinu najboljih 'odmarališta' slavnih.

Pa čak i ako ovakve popise smatrate razmetljivima ili suvišnim, morate priznati da su postali dio globalne kulture u kojoj svakoga zanima gdje se odmaraju poznati glumci, sportaši i modeli.


Bath u južnoj Engleskoj je poznat po kupkama iz rimskog doba
Brad Pitt i Angelina Jolie - New Orleans
Najpoznatiji svjetski par poznat je po seljenju među nekoliko privremenih domova diljem svijeta, zbog čega je teško ustvrditi gdje im završava radni dan, a počinje odmor. Nedavno je Jolie živjela u Long Islandu, gdje je snimala novi špijunski triler, a Pitt na relaciji Pariz, Las Vegas, Nijagarini slapovi. No kada obitelj želi biti zajedno vraća se u kuću iz 30-ih godina 19. stoljeća u Francuskoj četvrti New Orleansa, na koju su 2007. utrošili tri i pol milijuna dolara.

Nicolas Cage - Bath, Engleska
Iako je zarada ovog glumca prema podacima filmskih studija u padu, Cage i dalje ima novca za iznimno luksuzan život. No s obzirom na to da posljednjih godina neprestano trguje nekretninama, nije poznato gdje će se skrasiti. Prošle je godine, naime, prodao jahtu, dvorac u Bavarskoj sa 28 soba, kuću u Las Vegasu i dvije nekretnine u New Orleansu. Izgleda da sa suprugom najviše voli uživati u mjestu Bath u južnoj Engleskoj, gdje ima posjed i dvorac iz 18. stoljeća te dvije seoske kuće.

Tiger Woods – New Providence, Bahami
Slijedeći korake svojih kolega, golf legendi Arnolda Palmera i Jacka Nicklausa, najpoznatiji svjetski golfer okušao se u dizajniranju visokosofisticiranih golf terena diljem svijeta. No Woods terenima ne daje tek svoje ime. Tako je primjerice u Dubaiju zadržao apartman u sklopu luksuznog golferskog odmarališta s pet zvjezdica. Ipak, kao glavno mjesto za uživanje odabrao je privatni resort na bahamskom otočju New Providence, ljubiteljima Jamesa Bonda poznat iz filma 'Casino Royale'. Kada bude dovršen 2010, kompleks će uz obilje luksuza imati i natjecateljski golf teren sa 18 rupa.

Sarasota je mjesto radnje posljednjeg romana Stephena Kinga
Stephen King - Sarasota, Florida
Poznati pisac koji je milijune zaradio na popularnim pričama strave ima dvije kuće u snježnom sjevernom dijelu Amerike, državi Maine, odakle je i rodom. No kralj horora posljednjih godina očito žudi za suncem na svojoj koži pa sa suprugom Tabithom sve više vremena provodi u ljetnom domu u Sarasoti na Floridi. To mjesto još nije turistički razvikano, no ubrzo bi moglo i postati budući da je King u njega smjestio radnju bestselera objavljenog prošle godine pod naslovom 'Duma Key'.

Gisele Bundchen – poluotok Nicoya, Kostarika
Najbolje plaćeni svjetski supermodel vrlo dobro zna kako žute stranice tabloida čuvati od priča o svojoj vezi sa 49-godišnjim Tomom Bradyjem. Nakon nekoliko tračeva za koje se pokazalo da su tek neprovjerene glasine vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u katoličkoj crkvi u Santa Monici, nakon čega su se otišli odmarati u svoje odmaralište na obalama Kostarike. Paparazzi su ih naravno čekali u stanju visoke pripravnosti, a jedan se fotograf požalio da je netko iz osiguranja na njih čak i zapucao.