tko voli...

Zvuči prilično nevjerojatno, ali sve su popularnije: Omražene crocsice proglašene 'it' obućom proljetne sezone

11.05.2020 u 21:08

Bionic
Reading

Poput omraženih čizmi od vune s potpisom brenda Ugg, prepoznatljive gumene natikače američkog brenda Crocs godinama su predmetom modnih debata, no njihovu neupitnu popularnost kod velikog broja kupaca nitko ne može osporiti

Prema analizi najnovijih podataka globalna modna platforma Lyst 'it' obućom proljeća, na iznenađenje brojnih, proglasila je omražene crocsice.

Razlog tomu podaci su koji govore da je potražnja za ovim prepoznatljivim gumenim natikačama porasla za značajnih 32 posto protekloga mjeseca, a kako ističu iz Lysta, potražnja za njima i dalje raste.

Kako otkriva predstavništvo modne platforme Lyst, verzijama omraženih crocsica ukrašenim cvjetnim i leopard uzorkom, modni kupci posljednjih tjedana posebno su privučeni, a ne tako davno modno prihvatljivima pokušala su ih učiniti velika imena u svijetu mode poput škotskog dizajnera Christophera Kanea i gruzijskog dizajnera Demne Gvasalije na čelu modne kuće Balenciaga.

Crocsice u glamuroznom izdanju, Kane je godine 2016. predstavio na Londonskom tjednu mode, dok je modna kuća Balenciaga na čelu s Demnom Gvasalijom godinu dana kasnije predstavila njihovu otkačenu verziju u znaku debele platforma pete i detalja dječjeg šarma.