UDRUŽILI SNAGE

Ana Rucner zablistala uz sina Sofije Loren

13.01.2016 u 20:41

  • +4

Ana Rucner

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hana Klain, Ana Rucner's PR

Bionic
Reading

Ana Rucner i svjetski poznati glazbenici održali su u Gruziji nezaboravan koncert te prikupili sredstva za teško bolesnu djecu

Ovih dana Ana Rucner je kao predstavnica Hrvatske gostovala u Gruziji, kao posebna gošća humanitarne udruge Drvo želja, koja pomaže bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci. Poznata 'Larina pjesma' iz vječnog filma 'Dr. Živago' i glavna tema iz filma 'Schindlerova lista' oduševile su gledatelje koji su Anine izvedbe nagradili gromoglasnim pljeskom. Osim samostalnih izvedbi, na kraju koncerta izvela je jednu od najdražih skladbi, 'Ave Marija', s uglednim britanskim pijanistom Oliverom Pooleom, kojeg od milja nazivaju 'mladim Rubinsteinom'. Naša uspješna violončelistica zablistala je u odjevnim kombinacijama uvijek sjajnog Juraja Zigmana i modnog dvojca Elfs.

'Uvijek se rado odazivam pozivima na humanitarne aktivnosti, a osobito kad su u pitanju dječji životi i drago mi je da će četvero djece zahvaljujući sredstvima prikupljenima na ovom koncertu dobiti novu priliku za život', izjavila je Ana.

Osim Ane Rucner i Olivera Poolea, na koncertu su sudjelovali sjajni, svjetski poznati glazbenici, među kojima i Alessandro Safina, poznati talijanski tenor koji je snimio duet sa Sarah Brightman, a časopis People svrstao ga je među 100 najljepših muškaraca na svijetu. Sjajnim Simfonijskim orkestrom nacionalnog kazališta Tbilisi dirigirao je ugledni i svjetski poznati dirigent Carlo Ponti, sin glumice Sofije Loren.

Za dinamične taktove 'Habanere' pobrinula se Nino Surguladze, ugledna gruzijska operna pjevačica koja uglavnom nastupa u milanskoj Scali.

Događanje je privuklo i veliku pažnju medija. Naime koncert je uživo prenosila najpoznatija gruzijska televizija Rustavi2, a pratilo ga je više od pet milijuna gledatelja, što je ujedno bila izvrsna promocija za Hrvatsku.