VJERNA PUBLIKA

Artan Lili raprodali Mali pogon Tvornice kulture

25.04.2016 u 12:13

Bionic
Reading

Sjajan beogradski noise pop bend u petak, 22. travnja nastupio je pred rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture u sklopu promocije vinilnog izdanja svog istoimenog albuma prvijenca

Prije njih nastupio je Letarg, iza kojeg se krije kantautor Bruno Antolić sa svojom uigranom koncertnom ekipom u tipičnoj rock formaciji, a bend je označio odličan uvod u ostatak večeri.

Kada su prije dvije godine prvi put posjetili zagrebački klub i zbog samo nekoliko službeno objavljenih pjesama napunili prostor, Artan Lili su počinjali svoju regionalnu priču. Ovoga puta na krilima objavljenog prvijenca te promocije vinilnog izdanja, pred punim su Malim pogonom pokazali da imaju vjernu publiku koja prati njihovu priču od nastajanja.

Nerijetko proglašen jednim od najzanimljivijih novih regionalnih bendova još jednom je pokazao zašto se u nj polažu velike nade. Utjecaji rocka, popa, punka, noisea upakirani u žestok nastup dobitna su kombinacija, a prepoznala je to i publika koja je uglas pjevala s bendom.

U gotovo sat i pol trajanja koncerta redom su se izmjenjivale uspješnice s prvog albuma ‘Srce’, ‘Nije teško kad se mora’, ‘Vreme protiv čoveka’, ‘Moja stvar’, ‘A šta bi bilo da sam ja odustala od svog sna’, ‘Ispod kože’ kao i ‘Džoni’ te ‘Ako stanemo tu’, pjesme koje su ih stavile pod povećalo regije. Uz aktualnu ‘Ono što te neće’ koja je najavila novi album ‘New Deal’, bend je svirao i nove neobjavljene stvari.

Prepoznatljiv i zarazni  noise pop zvuk benda, žestoke, ali melodične pjesme, angažirani, nježni i razumljivi tekstovi, upotpunjeni su odličnom igrom dvoglasja pjevačice Romane Kasumović i Bojana Slačale koji je i na basu, a sve je podebljano gitarom Dragana Kneževića i bubnjanjem Marka Ajkovića

Ovaj koncert je još jednom označio Artan Lili kao jedne od miljenika zagrebačke publike. Rasprodani Mali pogon najbolji je pokazatelj da će na svom sljedećem gostovanju Artan Lili nastupiti u Velikom pogonu Tvornice kulture.