FILMSKA POSLASTICA

Čudesni Spider-Man

21.06.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih svjetskih likova vraća se na velika platna kao novo poglavlje Spider-Man nasljedstva, u novom filmu 'Čudesni Spider-Man'. Film u naša kina dolazi 12. srpnja, a do tad saznajte sve što vas zanima na našoj podstranici.

'Čudesni Spider-Man' je priča o Peteru Parkeru (Andrew Garfield), odbačenom srednjoškolcu kojeg su kao dijete napustili roditelji, ostavivši da ga odgajaju njegov ujak Ben (Martin Sheen) i ujna May (Sally Field). Kao i većina tinejdžera, Peter pokušava otkriti tko je on zapravo, i kako je postao takav čovjek kakav je danas. Peter pronalazi put do svoje srednjoškolske djevojke, Gwen Stacy (Emma Stone), zajedno s kojom se bori s ljubavi, obavezama i tajnama. Kada Peter otkrije misterioznu aktovku koja je pripadala njegovom ocu, počinje istraživati nestanak svojih roditelja što ga vodi direktno do Oscorpa i laboratorija Dr.Curta Connorsa (Rhys Ifans), nekadašnjeg partnera njegovog oca. Nakon što se Spider-Man suoči s Connorsovim alter-egom, Gušterom, Peter će donijeti životnu odluku da iskoristi svoje moći, odredi svoju sudbinu i postane heroj.

'Spider-Man je u svojih pedeset godina postojanja, napunio tisuće stranica stripova, sa stotinama priča', kaže Avi Arad, bivši šef Marvel Studia, a sada nezavisni producent koji se brinuo o Spider-Man filmovima od samog početka. 'To je još jedan, vrlo dubok izvor resursa koji moramo istražiti za nastavak priče o Peteru Parkeru na velikom platnu.'

Kako film otkriva drugačiji pogleda na život Petera Parkera, film je ispričan na totalno drugačiji način – na mnogo prirodniji način. 'Htio sam da zabava, spektakl, akcija, bijes i humor budu što realniji – kao da hodate ulicom i zamišljate da se to događa', kaže Marc Webb, redatelj novog filma. Kao rezultat, filmaši su odlučili stvoriti 'Čudesnog Spider-Mana' koristeći praktične, stvarne elemente koliko god je to bilo moguće i odabirali su vizualne efekte striktno onoliko koliko je bilo potrebno.