PUKLA LJUBAV

Ennio Morricone više nikada ne želi raditi s Tarantinom

19.03.2013 u 07:13

Bionic
Reading

Legendarni kompozitor filmske glazbe izjavio je da više nikada ne želi surađivati s američkim redateljem

Danas 84-godišnjak, talijanski majstor filmske glazbe odgovoran za najveće klasike europske žanrovske kinematografije, usto pet puta nominiran za Oscara, jedan je od omiljenih kompozitora Quentina Tarantina – no čini se da ljubav više nije obostrana.

Naime Morricone je potpisao glazbu za četiri Tarantinova filma, oba 'Kill Billa', 'Nemilosrdne gadove' i 'Django', a sada se čini da pete suradnje neće biti. Kako piše The Hollywood Reporter, Morricone je jednom prilikom u Rimu izjavio:

'Ne bih želio opet raditi s njim, na bilo čemu. Lani je izjavio da želi ponovo raditi sa mnom, nakon 'Nemilosrdnih gadova', ali rekao sam mu da ne mogu jer mi ne daje dovoljno vremena. Tako da je samo iskoristio pjesmu koju sam prethodno napisao.'

Morricone smatra da Tarantino koristi glazbu u filmu 'bez smisla', nekoherentno, a nije mu se svidio ni 'Django' kao film, za koji kaže da je 'previše krvav'.

Ipak, 'Django' se svidio popriličnom broju ljudi – do te mjere da je taj naslov postao komercijalno najuspješniji uradak u povijesti Tarantinove karijere, s trenutnom zaradom većom od 400 milijuna dolara.